Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Participa en el documental “Jo no m’embolico!” que es gravarà a Palau-solità i Plegamans!

#Gestió Ambiental

21/11/2023

Amb motiu de la Setmana de Prevenció de Residus s’ha obert la convocatòria perquè tothom pugui enviar un vídeo explicant què fa per viure sense plàstics.

 

Aquesta iniciativa de la Diputació de Barcelona vol mostrar i compartir idees per avançar cap al residu zero.

 

En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, Palau-solità i Plegamans impulsa la primera fase del documental titulat "Jo no m’embolico!" que busca destacar i compartir idees per avançar cap a un estil de vida sense plàstics. La iniciativa és un recurs ofert per la Diputació de Barcelona.

 

Aquesta setmana s'ha obert una convocatòria per a tothom que vulgui contribuir. Mitjançant el formulari disponible a http://formularis.diba.cat/jonomembolico i fins al 18 de desembre es poden enviar vídeos, de màxim un minut de durada, explicant que fa cadascú per viure sense plàstics. A través d'aquest enllaç, tant persones individuals, com famílies, entitats, comerços o escoles poden compartir les seves pràctiques. Pot participar-hi qualsevol persona de qualsevol edat, a títol individual o col·lectiu.

 

Els vídeos es podran enregistrar en format vertical o horitzontal, i hauran d’incloure l’eslògan #jonomembolico en algun moment del relat. Les persones o grups seleccionats es revelaran durant el mes de febrer de 2024, i el documental es gravarà al primer trimestre del mateix any. Podeu consultar les Bases de participació per a la ciutadania per conèixer els detalls.

 

La iniciativa busca sensibilitzar sobre els problemes dels plàstics d’un sol ús

 

El documental té com a objectiu principal sensibilitzar i conscienciar sobre els greus problemes ambientals i de salut associats als plàstics d'un sol ús. A més de destacar les pràctiques individuals, familiars i comunitàries, el documental posarà èmfasi en la reducció d'envasos i embolcalls innecessaris, coincidint amb l'enfocament d'aquesta edició de la Setmana de Prevenció de Residus.

 

Aquesta proposta pretén convidar a tothom a reflexionar sobre les seves pròpies pràctiques i considerar com poden contribuir a la prevenció de residus més enllà del que ja fan.

Comparteix aquest contingut