Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

El primer ‘comerç aprenent’ de Palau-solità i Plegamans

#Educació

23/11/2023

Palau Super Mercat és el primer establiment de Palau-solità i Plegamans que participa en el programa dels Comerços aprenents.

 

Comerços aprenents és una proposta del Consorci per a la Normalització Lingüística per facilitar un aprenentatge bàsic de català a persones que treballen de cara al públic en petits comerços i que tenen escassa o nul·la competència de català oral i, a causa del seu horari laboral, no tenen temps per poder seguir un curs de català. Per això la formació es fa dins l'horari comercial i en el mateix establiment.

 

Aquesta formació bàsica s’organitza en 10 sessions, d'uns 15 minuts de durada, en què un tècnic de normalització lingüística es desplaça fins a l'establiment per ensenyar al botiguer el lèxic propi del sector i les estructures lingüístiques bàsiques en català (salutacions, comiats, numerals per indicar els preus, els dies de la setmana, etc.). Les sessions també inclouen aspectes de sensibilització lingüística, perquè el comerciant conegui quins avantatges comporta atendre la clientela en català.

 

Zahoor Alam és el propietari de Palau Super Mercat. Va arribar del Pakistan l’any 2005 i es mostra molt satisfet amb les sessions rebudes. Diu que a partir d’ara saludarà en català a la clientela i creu que, a poc a poc, podrà anar mantenint algunes converses en català.

 

El CNL de Sabadell va engegar aquesta activitat a l’any 2021. Des de llavors, quinze establiments han rebut sessions, i deu (nou de Sabadell i un de Palau-solità i Plegamans) han completat la seva participació en el projecte.

Comparteix aquest contingut