Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

“No solo duelen los golpes”, un monòleg per sensibilitzar sobre la violència de gènere

#Educació
#Igualtat
#Joventut

30/11/2023

Un any més, l'alumnat de 3r d'ESO dels centres de secundària del municipi ha assistit a la representació del monòleg de Pamela Palenciano

 

Aquesta setmana, al Teatre de la Vila de Palau-solità i Plegamans, s’han realitzat amb èxit les dues sessions del monòleg "No solo duelen los golpes", protagonitzat per la reconeguda activista i artista feminista Pamela Palenciano, qui fa més de 20 anys que gira amb aquesta obra teatral per desvetllar consciències entre el jovent de tot l'estat. Aquest esdeveniment, que ja fa anys que l'Ajuntament implusa, ha arribat a tot l'alumnat de 3r d'ESO dels tres centres de secundària del municipi i com a novetat, aquest any, hi ha assistit també el grup de vendes del PQPI-PTT.

 

Pamela Palenciano, a través d'un llenguatge directe i basant-se en la seva pròpia experiència, ha aconseguit remoure les consciències dels i les adolescents assistents. "No solo duelen los golpes" no és només un espectacle teatral, sinó una oportunitat per sensibilitzar i educar sobre les relacions humanes, amb un especial èmfasi en la problemàtica de la violència física, però sobretot psicològica, que es dona en l'àmbit de la parella, a més d'abordar altres formes de violència com poden ser la racista o edatista.

 

El monòleg aborda temes profundament rellevants per al jovent, oferint una perspectiva crua i realista sobre la violència i l'impacte psicològic que pot tenir. A través de la narrativa personal de Palenciano, l'audiència és conduïda a reflexionar sobre aquesta realitat trista i, alhora, a inspirar-se per promoure el canvi i la igualtat.

 

Pacto de Estado contra la violencia de géneroMinisterio de IgualdadDiputació de Barcelona

 

Actuació finançada gràcies al Ministerio de Igualdad, Secretaría de Estado de Igualdad y contra la Violencia de Género, al Pacto de Estado contra la violencia de género i a la Diputació de Barcelona.

Comparteix aquest contingut