Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Palau-solità i Plegamans fa un pas ferm cap a la creació de l’empresa pública de Serveis Municipals

#Alcaldia
#Plens
#Serveis Municipals

1/2/2024

L’aprovació dels estatuts és el primer pas per la consolidació d’aquest projecte, que començarà a operar durant els propers mesos.

 

El darrer Ple municipal - celebrat dijous 25 de gener - va aprovar la creació de la societat mercantil Serveis Municipals Palau-solità i Plegamans. Aquest punt es va aprovar amb 15 vots a favor (ERC i el PSC) i 2 abstencions (JxP i C’s). En aquest sentit, Sergi Plaza, regidor de Serveis Municipals, va destacar el “consens polític” d’aquesta iniciativa.

 

L'objectiu d'aquest nou ens, com s'especifica en els seus estatuts fundacionals, és la gestió del servei de neteja viària, la deixalleria municipal i tots aquells serveis públics que l'Ajuntament li pugui encarregar, sempre que es prestin en la forma de gestió directa i dins de l'àmbit local. A aquests serveis se li sumarà, en una fase posterior, la gestió de l'aigua, un procés que requereix una transició meticulosa per garantir la seva eficàcia i continuïtat.

 

Amb un capital social de 122.016,40 €, la societat mercantil estarà governada per òrgans col·legiats, incloent-hi la junta general, el consell d'administració i la gerència, que treballaran colze a colze per assegurar una gestió eficient i transparent dels serveis.

 

Plaza, durant el Ple municipal, va expressar la seva satisfacció amb l’assoliment d’aquesta fita: "Avui, després de mesos de feina i un compromís polític inexorable, anunciem la creació de la societat mercantil Serveis Municipals Palau-solità i Plegamans. És la culminació del procés inicial d'internalització de diferents serveis municipals. L'aprovació suposa un fet transcendental i un compliment amb els compromisos polítics que vam assumir el 2019 quan vam accedir al govern."

 

Plaza va destacar la importància de la gestió pública per millorar els serveis i la relació amb la ciutadania, així com per garantir una major transparència. A més, va subratllar l'esforç col·lectiu en la definició dels estatuts de l'empresa, destacant la negociació amb els diferents grups del Consistori per assegurar una visió plural.

 

Ara, amb els estatuts aprovats, la nova empresa pública ha començat els passos per inscriure’s al registre mercantil i començar la seva operativitat en els propers mesos. "Espero i desitjo que tingui un futur prometedor, i que entre tots li donem molts anys de vida", va concloure Plaza.

 

Aquesta iniciativa representa un pas ferm cap a un model de gestió més eficient i participatiu dels serveis municipals, consolidant el compromís de Palau-solità i Plegamans amb el progrés i el benestar de la comunitat.

Comparteix aquest contingut