Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Primera sessió del nou Consell de Cultura de la vila

#Cultura
#Festes
#Participacio

7/2/2024

La trobada de treball del Consell de Cultura va reunir més de 15 entitats de Palau-solità i Plegamans.

 

[El dia 31 de gener] es va celebrar la primera sessió del nou Consell de Cultura de la vila, un òrgan participatiu on s’integren 25 entitats culturals del municipi. Aquestes han designat, de forma interna, els/les representants que assistiran a les reunions periòdiques en nom de les seves associacions mare.

 

En la primera reunió hi van assistir membres de les següents entitats: L'Associació Teatral La Nova Gresca, Palau Medieval, Fundació Folch i Torres, Quatrepins, Associació Pessebrista de Palau-solità i Plegamans, Taller de les Arts, Paleo-lògica, Federación Andaluza de Comunidades, Farrigo-Farrago, Colla de Ball de Gitanes de Palau-solità i Plegamans, Els Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga, Geganters i Grallers de Palau-solità i Plegamans, Country Palau, Centro Cultural Andaluz, Patchwork Patch Palau, Dones per les Dones i Fancon.

 

La sessió inaugural va servir per presentar els membres del plenari i establir un marc de treball col·laboratiu entre les entitats i l'Ajuntament. Es van abordar temes rellevants com el mapatge de les polítiques culturals locals i la presentació de les línies generals del Reglament del Consell, establint així les bases per a una cooperació efectiva en la promoció de la cultura a la vila.

 

L'objectiu principal del Consell de Cultura és treballar de manera conjunta en les línies estratègiques de la política cultural local, fomentant un espai d'intercanvi i sinergies entre les entitats per impulsar iniciatives culturals innovadores i inclusives. La regidora de cultura, Eva Soler, ha remarcat la importància d’aquest consell “per enriquir la vida cultural, festiva i patrimonial del municipi”. I, alhora, ha destacat el “treball conjunt entre Ajuntament, entitats i agents culturals del municipi per tal d’establir les bases per una cooperació efectiva, participativa i d’interès en dinamització de la vila”.

 

Els Consells Municipals són òrgans sectorials de participació ciutadana, dedicats a temàtiques concretes. Hi estan representades entitats i associacions vinculades a cadascuna de les temàtiques i on són interlocutors directes amb l'Ajuntament. Es treballa sobre temes específics, generalment acotats, i on tots els membres del Consell en qüestió hi tenen un interès i un coneixement notable. Una de les seves finalitats és integrar la participació de la ciutadania i les seves associacions en els assumptes municipals.

Comparteix aquest contingut