Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Palau-solità i Plegamans celebra el Dia Mundial del Titellaire

#Cultura

19/3/2024

Aquest dijous 21 s’ha programat una jornada plena d'activitats organitzades pel Museu Internacional dels Titelles (MIT) i UNIMA Catalunya

 

El Museu Internacional dels Titelles de Palau-solità i Plegamans serà l'epicentre de la celebració en motiu al Dia Mundial del Titellaire, el dijous 21 de març, una festivitat en el marc de la Setmana del Teatre.

 

La programació començarà a les 10 del matí amb l'obertura oficial a càrrec de l'alcalde Oriol Lozano, un representant d'UNIMA Catalunya (Unió Internacional de la Marioneta) i la directora del MIT, Teia Moner. A les 10.15 hores, s'aprofundirà en la relació entre la Diada de la Poesia i el món dels titelles, amb la lectura de poemes universals sobre titelles, a càrrec del Taller de les Arts.

 

Més tard, a les 10.45 hores, el bosc que envolta el museu serà l’escenari de diverses representacions d'espectacles a càrrec de Rocamora Teatre, Micro-Troupe, Companyia La Sola i Xavier Margenat, oberts tant al públic com als estudiants i professors de les escoles del municipi. A més, els visitants podran gaudir d'una exposició de titelles elaborades pels alumnes de l'Institut Ramon Casas i Carbó, tot a les instal·lacions del MIT.

 

A les 12.30 hores, els socis d'UNIMA tindran l'oportunitat d'una visita guiada al museu, seguida d'un vermut i un dinar de germanor, on caldrà portar el propi àpat.

 

A la tarda, al Teatre de la Vila, es presentarà el llibre "Gegants de Barri" a càrrec dels autors de l'obra, membres del grup de treball Cultura Popular i Conflicte de l'Institut Català d'Antropologia (Manuel Delgado, Sandra Anitua, Analelly Castañeda i Mikel Fernandino). A les 17.30 hores, el director de la Fura dels Baus, Àlex Ollé, serà l’encarregat de la lectura del manifest, seguit de la projecció de dos audiovisuals relacionats amb la campanya del clima promoguda per UNIMA i els aparadors dels comerciants local adornats amb titelles. La jornada culminarà a les 18 hores amb l'espectacle de titelles "Rigoberta i el Windingo", a càrrec de Kali Teatre.

 

Totes les activitats són gratuïtes, amb la col·laboració de CIATRE, UNIMA Catalunya, el Museu Internacional dels Titelles de Catalunya i l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

Comparteix aquest contingut