Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Servei de Primera Acollida per a persones nouvingudes a Palau-Solità i Plegamans

#Acció Social

3/4/2024

El segon dimecres de cada mes s’oferirà un espai d’atenció i suport tècnic per persones nouvingudes, a la Masia de Can Cortès

 

El Servei de Primera Acollida, impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, ofereix una sèrie d'accions i recursos destinats a cobrir les necessitats inicials de formació i informació per als nous residents que arriben a Palau-Solità i Plegamans.

 

Aquest servei consta de dues fases principals. En primer lloc, es realitza una entrevista personal per escoltar les necessitats individuals dels nous residents i proporcionar-los informació rellevant per a la seva adaptació a Catalunya. En segon lloc, s'ofereix un itinerari formatiu de 120 hores que culmina amb l'obtenció d'un certificat que avala els coneixements bàsics necessaris per viure i treballar a Catalunya. Aquesta certificació és una recomanació i pot ser d'ajut en els processos administratius d'estrangeria.

 

L'itinerari formatiu es compon de tres mòduls: un de llengua (A) amb una durada de 90 hores, un de coneixement laboral (B) amb 15 hores i un altre de coneixements sobre la societat catalana i el marc jurídic (C) amb 15 hores.

 

Per accedir al servei, hi ha tres opcions disponibles: a través de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, de l’oficina de Serveis Socials Bàsics o mitjançant l'enviament d'un correu electrònic a ccvoc.ciutadania@ccvoc.cat, facilitant les dades de contacte de la persona interessada.

 

Les sessions es duen a terme el segon dimecres de cada mes, amb un horari de 8:30 a 15:30 hores, al Taller 2 de la Masia de Can Cortès (Camí Reial, 56).

Comparteix aquest contingut