Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

La nova edició del ‘Palau Tremola’ abraça el gènere de terror zombie

#Cultura

15/6/2024

Night Of The Living Dead, REC i Train to Busan són les 3 pel·lícules d’enguany a les que s’hi suma un viatge nocturn amb trenet per a qui s’hi atreveixi

 

El parc de l’Hostal del Fum tornarà a ser per 3 dissabtes de juliol un dels llocs més terrorífics i aquest any vol ser-ho més que mai. El III Cicle de Terror de Palau-solità i Plegamans ‘Palau Tremola’ projectarà 3 de les pel·lícules més icòniques del gènere de terror zombie.

 

La projecció de les pel·lícules es farà al bosc del Parc de l’Hostal del Fum, i com ja van poder comprovar quasi 1000 persones l’any passat, és una potent experiència immersiva ja que aquest espai permet, a la nit, un ambient molt especial i terrorífic.

 

El cicle s’obre al públic a les 20 h amb servei de bar (menjar i beguda de la mà de Candombe Bantú i Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga) i la projecció comença a les 22 h quan ja és ben fosc. Experts en el gènere de l’Associació FanCon ens explicaran curiositats de les pel·lícules abans de cada visionat. L’entrada serà gratuïta i tots els films es veuran en VOSE, com es fa en tots els certàmens del gènere.

 

Els assistents podran portar les seves gandules, catifes i pícnic per a veure cada pel·lícula. Hi haurà també un espai per a agafar i posar cadires.

 

Com a gran novetat d’aquesta edició, les persones més puntuals podran trobar 50 bitllets (gratuïts) del trenet del Parc de l’Hostal del Fum, que en acabar la projecció realitzarà un inquietant viatge pel parc totalment a les fosques no apte per a persones amb por a la foscor.

 

El ‘Palau Tremola’ ofereix una proposta de cinema per als joves, tot i que, per suposat, els adults també en podran gaudir. S’ha optat pel cinema de terror per ser un gènere d’èxit, que apel·la a les emocions i que fa segregar adrenalina, una hormona que permet oblidar dels problemes del dia a dia, ja que la tensió generada fa estar absolutament concentrat en l’obra cinematogràfica que s’està visualitzant.

 

Mira el tràiler del cicle aquí: https://www.youtube.com/watch?v=GWrmhIyZuH8

 

Tres obres mestres del gènere, de diferents èpoques

 

Es projectaran tres pel·lícules icòniques, obres mestres del gènere:

 

  • 6 juliol - Night of the Living Dead (1990): L'any 1968, George A. Romero va definir el gènere zombie dirigint i escrivint una pel·lícula esfereïdora on la humanitat semblava començar a estar afectada per una plaga de morts que tornaven a la vida, però en un estat de "trànsit" i una fam de carn humana inusual i que a més, convertien a humans al seu estat en entrar en contacte amb una mossegada. La pel·lícula va ser un revulsiu al 7è art i va obrir debat en temes com el racisme al cinema, l'alienació de la societat moderna o el consumisme. L'any 1990 amb Romero revisant guió i amb el responsable de maquillatge de la primera pel·lícula a la direcció van crear un remake modern tant o més inquietant que l'original i on cada segon de metratge fa olor d'anys 90.

 

  • 13 juliol - REC (2007): En un pis (real) de Rambla Catalunya a Barcelona, un director català (Jaume Balagueró) i un valencià (Paco Plaza) van rodar la que avui és la pel·lícula de zombies més terrorífica mai rodada. Actors que no són actors, escenes i diàlegs improvisats per a espantar de veritat els actors i els no actors, càmera en mà i molta originalitat van fer que REC donés la volta al món, tingués el seu remake americà (calcat pla a pla i diàleg a diàleg) i se'n derivessin 3 seqüeles. Qui l'ha vist la recorda per la resta de la seva vida, un viatge de tensió, cor en un puny i alhora realisme extrem i "cinema verité" costumista.

 

  • 20 juliol - Train to Busan (2016): Pel·lícula sur-coreana de terror i acció, és un viatge frenètic (signe dels seus temps i dels actuals) estrenada el 2016 a Cannes i es va convertir en la primera pel·lícula coreana a batre el rècord de taquilla de més de 10 milions d'espectadors. Amb tan sols 8 anys "de vida" és una de les pel·lícules de zombies més ben valorades als agregadors online de crítiques (metacrític, rotten tomatoes,...) competint amb les 2 pel·lícules de les sessions anteriors d'aquest cicle i la trilogia original de George A. Romero pel Top 5 de millors pel·lícules de zombies de la història.

 

 

Comparteix aquest contingut