Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Teatre: 'El poble (de Miquel Martí i Pol)'

A les 22h, al Teatre de la Vila /

 

Preu de l'entrada: 12 euros i descomptes especials. Venda anticipada a Can Cortès, a partir del dia 8, de 16 a 21h.

 

Teatre eSseLa proposa una revisió d'una de les obres poètiques més emblemàtiques de Miquel Martí i Pol, El Poble, un clar referent de qui va ser anomenat el "poeta del poble", amb una posta en escena en la qual, des de la contemporaneïtat, veu, música i imatges ens apropen a l'essència d'un poble, vist com a referent universal del nostre país, on la gent amb els seus sacrificis, desitjos, misèries, il·lusions, lluites, somnis..., les tradicions o l'entorn en són els protagonistes.


Durant seixanta minuts, dos actors, un músic i uns visuals projectats sobre una pantalla de grans dimensions ens proposaran un viatge a través dels anys amb aquells personatges, situacions, estructures, jerarquies... que configuren l'estructura humana i social d'un poble. El seu poble, el nostre poble. En definitiva el terme més universal de Poble. Les misèries i decepcions, però també l'amor i l'esperança que tan bé coneix el poeta, i tots nosaltres, queden reflectides en les situacions que els actors jugaran en escena mantenint la paraula com a veritable protagonista.


La música ambientarà l'escena reforçant i jugant amb l'expressió i sonoritat de les paraules, els actors i les imatges. Les imatges exaltaran i a moments il·lustraran l'entorn, situacions i personatges que configuren el poble. Els actors recolzats per la música i les imatges recrearan petites situacions en les quals es veuen immersos els personatges però mantenint la paraula del poeta com a protagonista. L'estructura de l'obra transcorre a través de les quatre estacions i marca les etapes d'un poble i la seva gent, conformisme, decepció, lluita i esperança (decadència i ressorgiment). Un tractament contemporani per parlar d'un passat que encara és molt actual. I tal com deia J. V. Foix "m'exalta el nou i m'enamora el vell".


El teatre de la vida, la música de les paraules, el ritme de la música i la poesia a EL POBLE, de Miquel Martí i Pol.

Organitzador

Ajuntament de Palau-solità i Plegamans amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya

Data celebració

11 de novembre de 2011

Horari

A les 22.00h

Preu

12 euros i descomptes especials. Venda anticipada a Can Cortès (a partir del dimarts 8, de 16 a 21h)

iCalendar

Comparteix aquest contingut