Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Teatre: Confessió d’un expresident

Anem al Teatre!

El proper divendres 3 de març continuem la Programació de Teatre i Música 2017 amb  La confessió d’un expresident de Davide Carnevali. Una producció de La Brutal amb la col·laboració de Minoria Absoluta

Amb Queco Novell.  Direcció de Xavier Ricart

 

CONFESSIÓ D’UN EXPRESIDENT CONFESSIÓ D’UN EXPRESIDENT

 

CONFESSIÓ D’UN EXPRESIDENT (Que ha portat el seu país al llindar de la crisi)

 

 

El seu govern va abocar tot un país a la crisi però ara que ja ha deixat el càrrec, l’ex president vol adreçar-se directament al seu poble per dir-li tot allò que no va voler, no va poder o no va gosar dir-li durant el seu man­dat.

La crisi financera, la desconnexió de la classe política amb el poble, el segrest econòmic als països en­deutats, la corrupció, la vella política i la nova, les privatitzacions, l’entrada de capitals estrangers, son conceptes que ja no ens estranyen i han passat a formar part de les nostres vides. El nostre protago­nista parla de tot això des de la llibertat, la tranquil·litat de qui ja no ha de mesurar les seves paraules. I amb una àcida ironia.

No busqueu de quin expresident estem parlant perquè poden ser molts. En aquests temps que ens ha tocat viure si fots una cossa a un arbre en cauen deu.

Una peça nascuda en el sí del festival PIIGS, dedicat a les noves dramatúrgies europees sorgides al voltant de la crisi econòmica, de la qual ja es va oferir una lectura dramatitzada fa dos anys i que ara arriba als escenaris catalans.

La signa un jove autor italià, format com a dramaturg a la nostra ciutat i amb un ampli reconeixement europeu. A la Sala Beckett, va presentar l’any 2012 la peça Variacions sobre el model de Kraepelin (o El camp semàntic dels conills a la cassola).

 

L’autor diu...

 

Aquesta és una obra sobre el llenguatge.

Sobre la facilitat amb la qual es confon el llenguatge com a eina descriptiva i el llenguatge com a eina crea­tiva.

Una obra sobre l’ús del llenguatge, i encara més sobre la manipulació del llenguatge per part del poder, so­bre la seva capacitat de crear una ficció que s’imposa sobre les altres i es converteix subtilment en veritat.

Paràsit de la retòrica política (i per tant, d’alguna manera, de la retòrica teatral), el discurs del expresident flueix clar, senzill, a la recerca de la paraula que finalment digui les coses com són.

Però, és realment possible expressar la realitat a través de les paraules?

O no és el llenguatge en si mateix ja la construcció d’una ficció, que inevitablement ens allunya de la realitat tot just quan pretén comunicar-la, analitzar-la, explicar-la?

Aquesta del expresident és realment una confessió?

 

Davide Carnevali

 

  Si voleu fer un tast    https://vimeo.com/171955468

 

CONFESSIÓ D'UN EXPRESIDENT (que ha portat el seu país al llindar d'una crisi) de Davide Carnevali from La Brutal on Vimeo.

 

  Venda anticipada de les entrades a la Masia de Can Cortès de 16 a 21 hores. Al Teatre Mitja hora abans de la funció.

Organitzador

Ajuntament de Palau-solità i Plegamans amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya

Data celebració

3 de març de 2017

Horari

22:00

Preu

12 € i descomptes especials. Venda anticipada: Masia de Can Cortès (a partir del dilluns 27 de febrer, de 16 a 21h).

iCalendar

Comparteix aquest contingut