Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Dia de la Riera

El 2016, es va iniciar un procés de participació ciutadana amb l’objectiu d’incorporar les opinions de la ciutadania en la presa de decisions sobre la millora de la qualitat dels corredors fluvials urbans. Aquest procés va rebre el nom de Viu la riera!. Durant un any i mig, es van recollir suggeriments a través de la pàgina web, es van organitzar diversos tallers participatius i es va impulsar la creació d’una xarxa ciutadana compromesa amb la protecció, valorització i rehabilitació de la riera de Caldes. El compromís d’aquest grup de ciutadans els ha portat a continuar amb les reunions, tot i que el procés participatiu finalitzés el 2017, i organitzar el Dia de la Riera.

 

La iniciativa, que compta amb el suport dels ajuntaments de Palau-solità i Plegamans, La Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda i Caldes de Montbui, ha triat el 16 de desembre per celebrar el Dia de la Riera, una activitat per conèixer i estimar una mica més la riera.

 

Activitats

 

Visita Virtual a la Riera

Posa't les ulleres de realitat virtual i explora indrets espectaculars de la riera que no havies vist abans!

Taller de mini testos fets amb canya

Construeix el teu micro jardí reciclant canyes, i descobreix com és possible que visqui una planta dins una apolla de vidre sense regar-la.

Taller sobre la fauna de la riera

Vine a fer d'investigador i aprèn a reconèixer els rastres que deixen els animals que podem trobar a la riera. T'emportaràs una petjada de llúdriga, l'habitant estrella d'una riera sana.

Taller de Caixes Niu

T'agraden els ocells! Vine a construir una caixa niu per a que hi puguin nidificar aquest hivern i descobreix com ha de ser cada caixa niu segons l'ocell que hi nidifica.

Extracció de canya americana

Fot-li canya i ajuda'ns a treure una de les espècies invasores més present a la riera, la canya americana. Amb les canyes construirem un mini testos.

Plantació d'arbres i arbustos de ribera

Vine a plantar el teu propi arbre o arbust i descobreix quines són les espècies del bosc de riera.

Exposició fotogràfica: les deixalles que no volem

Queda molt per fer! Fes una ullada a les fotografies de deixalles i abocaments ilegals que encara són presents a la riera.

Exposició fotogràfica: La mirada dels ciutadans

Què t'agrada i què no t'agrada de la riera? T'invitem a descobrir la mirada de veïns i veines de Palau-solità i Plegamans a través de les fotografies que ens han enviat.

Coneix la iniciativa Viu la Riera

Vols formar part del projecte Viu la Riera? T'expliquem qui som i com pots participar-hi.

Passejada per la riera

Descobreix tota la biodiversitat de la riera amb les teves pròpies mans. Tocaràs plantes singulars, plantes invasores, macroinvertebrats i molt més tot passejant per la riera.

Tastet Saludable

S'oferirà aigüa i fruita fresca per a tots els participants

 

 

Organitzador

Viu la Riera i Grup d'Ornitologia del Tenes, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Data celebració

16 de desembre de 2018

Horari

De 10 a 14 h

Preu

Gratuït

iCalendar

Comparteix aquest contingut