Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Programació Estable de Teatre: 'Terror y Miseria en el primer Franquismo'

Programació Estable de Teatre: 'Terror i Misèria en el primer Franquismo' de José Sanchís Sinisterra a càrrec de la Companyia Teatre del Repartidor. Preu de l'entrada 10 euros i descomptes especials. Venda anticipada: Masia de Can Cortès (a partir del dilluns 26, de 16 a 21 h).

Terror y miseria en el primer franquismo té com a model immediat l'obra “Terror i misèria del Tercer Reich” ampli fresc de la vida quotidiana sota el nazisme que Bertolt Brecht va escriure entre 1935 i 1938 a partir de testimonis directes i indirectes.
Tanmateix, el text de Sanchis, presenta un mosaic de situacions autònomes que, extretes de diverses fonts, mostren un ampli panorama de l'Espanya de la postguerra. Explica la vida quotidiana dels que sobrevisqueren a les immediates conseqüències de la Guerra Civil; vides perdudes i vides desfetes, exili, fam, presó, depuració de mestres, racionament, corrupció...;però també explica la d'aquells que recolzaren el règim.
A diferència de la coherència estètica del text brechtià, Sanchis juga en llur text amb la màxima diversitat dramatúrgica: cada escena, cada situació remet a un estil, a una modalitat teatral diferent.


Al Teatre de la Vila

Organitzador

Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Regidoria de Cultura. Amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Regidoria:

Acció social


Data celebració

30 de gener de 2009

Horari

22 h

iCalendar

Comparteix aquest contingut