Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Programació Estable: 'La Maternitat d'Elna'

de Assumpta Montellà. Producció de Projecte Galilei. Preu de l'entrada 10 euros i descomptes especials. Venda anticipada: Masia de Can Cortès (a partir del dimarts, 6 de 16 a 21 h).

 

La Maternitat d'Elna parla d'uns fets històrics que tenen lloc al final de la Guerra Civil. A mida que l'exèrcit republicà es retira davant de l'última embranzida de l'exèrcit franquista, comença l'exili de centenars de milers de persones. El moment més greu es produeix el gener de 1939, quan gairebé mig milió de persones van fugir a França. És així com comença, per a molts, el drama de l'exili, inhumana tragèdia col·lectiva que s'evidencia en els camps de concentració francesos com el d'Argelers.

 

 

La Maternitat d'El (institució impulsada pels moviments socials suïssos que van aportar diners, menjar i equipaments) parla de què va ser capaç de fer una persona molt jove, l'Elisabeth Eidenbenz, per salvar les dones embarassades d'haver de patir el part en les pèssimes condiciones higièniques, alimentàries i de salut dels camps de refugiats francesos.

 

 

 

 

 

Organitzador

Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Regidoria de Cultura. Amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Data celebració

9 d'octubre de 2009

Horari

22 h

iCalendar

Comparteix aquest contingut