Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

La Torre Folch es transforma en un viver cultural

#Cultura
#Torre Folch

14 d'octubre de 2021

S’ha fet una important remodelació a l’edifici per acollir entitats del municipi, així com esdeveniments relacionats amb la cultura

 

La Torre Folch es converteix en un viver cultural on diferents entitats que treballen la cultura al municipi disposaran d’espai per a reunions i gestió interna, a banda d’espais de co-creació entre entitats i amb el propi l’Ajuntament. La regidora de Cultura, Eva Soler, explica que “estem davant d’un projecte molt important per treballar des de l’Ajuntament, i en coordinació amb entitats i agents culturals locals. Ens permetrà generar activitats culturals i treballar en xarxa tots els agents culturals de la vila i així oferir la millor oferta a la ciutadania i ajudar a les entitats a créixer i desenvolupar projectes interesants.

 

Inauguració

La remodelació i nova distribució de l’edifici s’inaugurarà amb acte institucional aquest diumenge 17 d’octubre a les 10 h, amb l’alcalde, Oriol Lozano, la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga; la regidora de Cultura, Eva Soler, i la presencia de regidors i regidores de l’Ajuntament.

 

A la tarda, la Torre Folch s’obrirà al públic en general, a partir de les 17 hores, amb l’exposició  “En Massagran: mes d’un segle d’èxit” amb la curadoria de la Fundació Folch i Torres i amb l’actuació del Quintet de Metalls. Solistes de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

 

En breu s'activarà un compte d'instagram torrefolch i una pàgina web, on s'anirà publicat tota l'actualitat del nou viver cultural de Palau-solità i Plegamans.

 

Nou espai cultural

Les propostes culturals de la Torre Folch estaran dividides en dos blocs:

-Suport a les entitats

-Programació cultural

El punt fort d’aquest projecte és la proposta de creació d’un centre de suport a les Entitats, dotant així al municipi d’un espai de recolzament centralitzat i especialitzat. S’ofereix un servei de cessió d’espais, acompanyament a la producció de les activitats, formació continuada i suport a la comunicació.

 

Els objectius generals

 • Potenciar el nou equipament Torre Folch com a espai de trobada i assessorament per a totes aquelles entitats i col·lectius de la ciutat fomentant el teixit cultural i social de Palau-solità de Plegamans.
 • Dotar a les entitats dels recursos materials i humans necessaris per desenvolupar les seves activitats
 • Participar en el conjunt de projectes culturals i socioculturals de les entitats allotjades al centre
 • Potenciar el teixit associatiu i la col·laboració entre entitats, tant municipals com d’altres procedències.

La implantació d’aquest projecte pretén ser un nexe entre l’administració i els seus recursos, i les entitats que els sol·liciten.

La Torre Folch compta amb un espai polivalent que està pensat per a fer exposicions, que es preveuen fer de forma trimestral, i també per a xerrades i converses dinàmiques. D’altra banda es podran fer activitats de petit format al jardí.

 

Programació d’espectacles, concerts i activitats

L’objectiu és oferir una programació d’activitats culturals plural, estable i de qualitat. Per tal de garantir l’accés a la cultura a tots els públics es proposa plantejar una programació intergeneracional, dirigida tant al públic familiar, com a joves i adults.

 

Es plantegen fer cicle de conferències generat per les entitats en torn als seus interessos Dia de les lletres, conferències literàries de la mà de la Fundació Propostes Documentals.

 

Es planteja fer activitats a l’exterior com:

 

Lletres al pati:

 

 • Espai de referència per a conta contes infantils
 • Lectures dramatitzades
 • Jornades poètiques
 • Pati escènic
 • Propostes de programació generades per entitats vinculades a la seva activitat.
 • Píndoles teatrals.
 • Monòlegs
 • Música al Pati
 • Cicle de música jazz
 • Cicle de cantautors
 • La combinació d’agents locals musicals i externs

 

Jornades anuals de portes obertes lligades directament a la figura de Folch i Torres, on música, teatre i literatura es troben per omplir de vivències el pati i la Torre Folch.

 

La Torre Folch comptarà amb dinamitzador/a  que es coordinarà amb els tècnics i regidories municipals. A banda d’això, s’ha creat un perfil municipal d’Instagram específic TorreFolch, per tal d’anar penjat informacions, imatges i esdeveniments de manera periòdica.

 

Espais de la Torre Folch

 

Punt d’informació i recepció. Mostrador obert des d’on treballa el dinamitzador de l’espai.

 

La Tralla Espai Co working. Dotat de taules centrals de treball altes per a crear dinamisme entre companys i predisposar al moviment i la creativitat.

 

La Terrassa de  Can Folch

 

Sala Lària de treball comú

Despatx per a entitats.

 

Sala Patufet de reunions

 

Espai Massagran

Per exposicions, formacions i conferències, concerts i recitals

Comparteix aquest contingut