Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Programació trimestral al Viver Cultural Torre Folch (setembre-desembre 2022)

#Torre Folch

29 de setembre de 2022

Formació en associacionisme, programació d'entitats, exposicions, tallers en família i tastets artístics per tancar el primer any de vida del Viver Cultural Torre Folch.

 

Aquest darrer trimestre la Torre programa activitats tant per a tot tipus de públics com per a col·lectius i associacions, diferenciats en 4 branques diferents:

 

1. Programació d'entitats. Formació en associacionisme. Durant els mesos de setembre, octubre i novembre la Torre acollirà, tant de manera virtual com presencial, tres formacions per aprofundir en diferents aspectes de la gestió associativa i la participació col·lectiva. Dimecres 21 de setembre va ser el torn de la comunicació amb la formació Com optimitzar les xarxes socials de la nostra entitat. Les properes sessions es centraran en la recerca de finançament públic i privat (27 d'octubre a les 19h de manera virtual) i en la incorporació de la perspectiva de gènere tant en la nostra organització interna com en la programació d'activitats (23 de novembre a les 19h de manera presencial). Tant entitats, com col·lectius estables o aquells grups que hi tinguin interès es poden inscriure aquí

 

Cal destacar un setembre amb les activitats programades per part de les entitats, com han estat les visites guiades al jardí noucentista, de la mà de la Fundació Folch i Torres, i la presentació de joves talents per part de l'associació Cabres i Vaques. Durant el mes d'octubre l'associació del Taller de les Arts programarà un seguit d'activitats obertes a la ciutadania per donar a conèixer les diferents seccions artístiques de l'entitat, dins el marc de l'exposició programada a l'espai Massagran. Recordeu que la Torre compta amb un servei d'assessorament i acompanyament a l'activitat associativa de les entitats locals on es poden compartir dubtes i inquietuds sobre diferents temes, com la participació, la producció d'activitats o l'acompanyament a la gestió de les subvencions locals.

 

2. Exposicions mensuals. Setembre va iniciar-se amb l'exposició de la Lliga d'Arts&Foto, amb inauguració i entrega de premis per part de les persones membres de la comissió fotogràfica. Durant el mes d'octubre trobarem la mostra de treballs de l'alumnat del Taller de les Arts, seguit al novembre amb una mostra commemorativa del centenari de la Casa Folch per part de la Fundació Folch i Torres. Al desembre la cita serà amb els Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga, amb els seus "10 anys Cremant i Tocant", mostra dels 10 anys de vida de l'entitat de Cultura Popular des dels seus orígens. Per acabar aquest 2022 trobarem una mostra de la veïna Victoria Salvatierra amb les seves pintures de les masies rurals de Palau-solità i Plegamans.

 

3. Tallers d'Art en Família. El passat dissabte 25 de setembre es va iniciar aquest cicle familiar amb l'activitat Habitar les esquerdes, que recupera espais, ubicacions i escletxes dels llocs que ens envolten per reconvertir el seu significat i donar valor a la bellesa (i vellesa) del temps. Les properes activitats es programaran per dissabte 15 d'octubre amb l'activitat Cobrim i descobrim i una darrera sessió al novembre encara per confirmar. Els Tallers d'Art en Família (TAF) estan pensats per oferir a les famílies amb infants a partir d'1 any la possibilitat d'apropar-se a les manifestacions d'art contemporani des del joc i la cooperació entre infants i persones adultes, potenciar la creativitat i aprendre noves formes de viure l'Art.

 

4. Tastets Artístics. Octubre i novembre seran els mesos per experimentar amb tastets artístics de joieria i ceràmica i narració oral. Per una banda, s'han programat tres tallers consecutius de diferents tècniques d'elaboració d'anells (porcellana, bronze i daurat i plata) per als dies 20 i 27 d'octubre i 3 i 10 de novembre, de la mà de l'artista local Núria Soley. Per altra banda, per a les persones interessades en els contes i professionals de l'educació que vulguin experimentar amb la creació de ficcions, s'oferirà els dies 9, 16, 23 i 30 de novembre un tastet de 6h amb recursos i eines per idear contes i narrar-ne de la mà de Mercè Martínez (Un Sac de Contes).

 

Per a més informació sobre la programació del 4rt trimestre de la Torre Folch podeu posar-vos en contacte a través de correu electrònic i/o telèfon, també de manera presencial:

C/ del Castell, 27-29 

torrefolch@palauplegamans.cat

93 864 35 33

Horari d'atenció presencial:

  • De dilluns a divendres, de 16 a 21h
  • Dissabtes al matí, de 10 a 14h

Comparteix aquest contingut