Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Resum del Ple Municipal del 29 de setembre de 2022

#Plens

30 de setembre de 2022

El Ple Municipal de Palau-solità i Plegamans va celebrar ahir, dijous 29, la sessió corresponent al mes de setembre

 

Aquest ple es va celebrar de manera presencial al Saló de Plens de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. 

 

Es pot escoltar l’àudio sencer de la sessió al web de Ràdio Palau (www.radiopalau.cat) durant un mes i, de forma permanent, al lloc web de l’Ajuntament (www.palauplegamans.cat), apartat Ple Municipal. A més podeu de tornar-lo a veure pel canal de Youtube.  

 

El Ple Municipal està format per 17 membres, tot i que en aquesta sessió es va absentar en els primers 10 punts la regidora del PSC, Cristina Pérez, per temes laborals. Els regidors i regidores presents al Ple Municipal van emetre els seus vots per aprovar o rebutjar els següents punts de l’ordre del dia:

 

  1. El Ple aprova per unanimitat la sessió del ple de data 28 de juliol de 2022.

 

  1. El Ple aprova un suplement de crèdit amb càrrec al Romanent Líquid de Tresoreria disponible, en la quantitat 385.655,55 €, per despeses a diferents àrees municipals.

 

Sí 12: ERC (6), Junts per Palau (3), Ciutadans (2), Primàries (1)

Abstencions 4: PSC (4)

 

  1. El Ple aprova per unanimitat les baixes dels drets reconeguts per un import de 25.835,60 € del pressupost tancat de l'exercici 2021.

 

  1. El Ple dona compte del Pla Anual de Control Financer de 2022 de l’Ajuntament que recull les actuacions de control permanent planificables, així com de control financer de subvencions a realitzar.

 

  1. El Ple aprova per unanimitat el document únic de Protecció Civil Municipal de Palau-solità i Plegamans que estableix el marc per prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns i donar resposta adequada a situacions d’emergència del municipi.

 

  1. El Ple aprova per unanimitat la proposta de modificació del Reglament Municipal de Participació Ciutadana adaptant-lo a la situació actual del municipi.

 

  1. El Ple dona compte de la incorporació del quadre sancionador propi de l’ordenança municipal de circulació i seguretat viària de l’Ajuntament.

 

  1. El Ple aprova per unanimitat la proposta de ratificació de la modificació d’estatuts del Consorci Besòs-Tordera per incorporar nous ens públics, entre altres coses.

 

  1. El Ple aprova el Pla de Millora Urbana del Camí Reial.

 

Sí 15: ERC (6), Junts per Palau (3), Ciutadans (2) i PSC (4)

Abstencions 1: Primàries (1)

 

  1. El Ple aprova per unanimitat el Pla de Millora Urbana de les finques del carrer Joan Maragall 15-21 i del carrer Montserrat Roig 16-32 a Can Llonch per corregir un error de gàlib..

 

  1. El Ple aprova modificar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per equipament al carrer Dr Fleming, s/n, per construir un nou equipament municipal destinat a tanatori públic.

 

Sí 10: ERC (6), Junts per Palau (3) i Primàries (1)

No 7: PSC (5), Ciutadans (2)

 

  1. El Ple aprova el canvi a gestió directa del servei públic d’abastament d’aigua ja sigui mitjançant una entitat pública empresarial local o una societat pública mercantil.

 

Sí 10: ERC (6), Junts per Palau (3) i Primàries (1)

No 7: PSC (5), Ciutadans (2)

 

  1. El Ple aprova la moció d’ERC i JXPSIP sobre la iniciativa legislativa popular del moviment ‘Regularización ya’ per a una regularització extraordinària de persones migrants a l’Estat Espanyol.

 

Sí 10: ERC (6), JXPSIP (3) i Primàries (1)

Abstencions 5: PSC (5)

No 2: Ciutadans (2)

 

  1. El Ple dona compte de les resolucions emeses per l'alcaldia i acords de la junta de govern local des de l'última sessió plenària.

 

  1. No es presenta cap proposta d’urgència.

 

  1. El Ple acaba amb el punt de precs i preguntes

 

Es pot recuperar l'àudio íntegre de la sessió al web de Ràdio Palau i el vídeo íntegre en els propers dies a la pàgina de l'Ajuntament o al nostre canal de youtube.

 

Comparteix aquest contingut