Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Parc de l'Hostal del Fum

Pineda del Parc de l'Hostal del Fum

És un recinte tancat de 35.000 m2 amb vegetació autòctona formada a base de pins, alzines, pollancres i arbres de ribera, entre els que hi creix, una gran varietat de plantes com la farigola, l'alfàbrega, el romaní i altres espècies aromàtiques pròpies de la vegetació mediterrània. Les zones arbrades s'alternen amb prats d'herba travessats per camins i un rierol que enllaça diversos estanys d'aigua. El Parc és un espai de refugi de petits mamífers i nidificació d'ocells.

 

Al Parc de l'Hostal del Fum hi trobem el Tren de Palau, una associació d'aficionats als ferrocarrils. El recorregut en ferrocarril, de 3,1 km, constitueix un medi lúdic i còmode per a la visita del parc, sent una de les principals atraccions. La circulació està formalment organitzada i duta a terme pels socis de l'entitat. El tren realitza sortides cada 15/20 minuts i la duració del viatge és d'aproximadament uns 20 minuts.

 

S'hi poden dur a terme moltes activitats a l'aire lliure: passejades, bicicleta... Com també gaudir d'un dia de pícnic. El parc disposa de taules de fusta, contenidors de deixalles i lavabos.Un cop acabada la utilització de la zona de pícnic es deixarà en les correctes condicions de neteja, disposant les deixalles a les papereres i contenidors habilitats al respecte.

 

Per estades al parc de grups grans consulteu les condicions als Serveis Municipals (93 864 80 56).

 

A l'entrada hi ha un aparcament gratuït, ja que està prohibida la circulació de vehicles a motor per dins del recinte.

  • Adreça
    Està situat al Polígon industrial Riera de Caldes, al costat de la Riera.
  • Horari
    El Tren funciona els diumenges, d'11.00 a 13 h.
  • Telèfon
    938 648 056

Enllaços relacionats

Comparteix aquest contingut