Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Escola Can Periquet

Escola Can Periquet.

Edats

6è d’educació primària.Projecte educatiu

Centre públic posat en marxa el curs 2008-2009. Som una escola que treballem amb la finalitat de ser inclusiva, arrelada i oberta a l’entorn, participativa, i on l’alumnat és el protagonista i l’eix central de la vida escolar. Una escola actualitzada amb les noves metodologies, oberta a la tecnologia de la informació i de la comunicació, tot contemplant com a fonamentals la mirada cap als llenguatges artístics i la ciència. Una escola que ajuda a potenciar l’educació emocional i el desenvolupament integral dels nens i nenes.

 


Equipaments

Compartim edifici amb l’institut Can Periquet. Iniciada la construcció l’any 2009 està totalment equipat amb gimnàs, aules de reforç, menjador, pistes esportives, aula de ciències, aula de construccions i aula de plàstica.

 

 

Programes específics del centre

Dins de la programació, les mestres proposen un seguit d’activitats complementàries que es recullen dins del Pla Anual del centre i s’aproven en el consell escolar.

 

Les línies metodològiques es basen en aquests principis i tipologies organitzatives:

 

Mètode científic: L’escola planteja situacions d’aprenentatge que plantegin preguntes que s’han de resoldre mitjançant el mètode científic, assentant les bases del treball científic i investigador. A més cada any celebrem la Setmana de la Ciència.

Espais d’aprenentatge: Es plantegen a l’alumnat diferents espais d’aprenentatge on el contingut de cadascun d’ells està pensat per oferir entorns estimulants i motivadors on l’alumnat es pot escollir i aprendre respectant els seus ritme i sempre en relació als seus interessos i motivacions.

Expressió artística: Plantejada com una eina on l’alumnat es comunica i s’expressa. Tot a partir d’un procés de creació i aprenentatge de les tècniques per trobar una manera de dir i fer significatives les creacions que realitzen.

Projectes: A partir d’un tema triat per l’alumnat, construeixen el seu aprenentatge establint connexions i generant una xarxa de coneixements estructurats que donarà pas a establir noves connexions que els permetin adquirir nous aprenentatges significatius i rellevants. El diàleg i la reflexió són les eines bàsiques i destacables.

Racons de treball de llengua i matemàtiques: Estratègia organitzativa que permet donar resposta a la diversitat d’interessos, de capacitats i de ritmes d’aprenentatge de cada nen i nena, afavorint la seva autonomia, organització i planificació de la feina.

Projecte de lectura de centre: Atenent així a la principal finalitat de l’Educació Primària que és proporcionar a tots els nens i nenes les competències lingüístiques que els permetin desenvolupar l’expressió i comprensió oral, la lectura i l’escriptura.

Les TIC/TAC : Integrem l’ ús de les eines tecnològiques per tal de potenciar la competència digital de l’alumnat.

 

Es celebren festes tradicionals i culturals compartides amb l’institut per tal d’apropar els infants a la cultura i costums populars. Es participa activament en les activitats organitzades per l’Ajuntament.

 


AMPA

A/e: secretaria@ampacanperiquet.com

 

Serveis que l’AMPA organitza actualment:

  • - Menjador.
  • - Servei d’acollida (de 7.30h a 9:00h)

 

Enllaços relacionats

Comparteix aquest contingut