Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Educació i Cultura

 

Palau Tremola

Festes Populars

Regidor: Jordi Plaza

 Jordi Plaza

 

calendari   Carrer Camí Reial, 56 (Masia de Can Cortès)

calendari    de dilluns a divendres: de 9.00 a 22.00h - Dissabte: de 9.00 a 14.00h

 phone     93 864 41 77

email     Contacte  

En aquesta taula podeu consultar els mesos en els quals se celebra cada Festa. Podeu clicar al títol de qualsevol esdeveniment per a situar-vos a la secció on podeu trobar més informació.

 

Festa

Gen. Febr. Març Abr. Maig Juny Jul. Ag. Set. Oct. Nov. Des.
Cavalcada Reis                        
Carnestoltes                        
Sant isidre                        
Festa del Segar                        
Festa Major                        
El Guirigall                        

 

Festes Populars

 

Cavalcada Reis - Gener

 

 Més informació

 

Carnestoltes  - Febrer

 
Festa popular que se celebra set setmanes després de la primera lluna plena passat el solstici d’hivern. Però el carnaval s’ha d’emmarcar dins un cicle sencer amb sentit propi, el cicle que precedeix la quaresma. Per tant, des d’aquesta altra perspectiva, per situar el carnaval en el calendari hem de buscar la primera lluna plena posterior a l'equinocci de primavera. El diumenge següent és Diumenge de Pasqua i el diumenge de la setmana anterior és Diumenge de Rams. A partir d’aquest últim comptem quaranta dies enrere i arribem al Dimecres de Cendra, el primer dia de la quaresma i l’últim del carnaval. El dijous anterior és l’inici tradicional de la setmana de carnaval o Dijous Gras.

  Més informació

 

Sant Isidre - Maig

170522 santisidre 04 rua cavalls3

La festa que més arrela el municipi en la seva història, fortament lligada a la pagesia.

  • Concurs de carrosses i tractors
  • Missa
  • Teatre
  • Geganters i Grallers
  • Sardanes
  • Ball de Gitanes

 

 Festa del Segar - Juny

Festa del Segar 2019

 

La tradicional Festa del Segar, una cita en la qual els més grans reviuen les feines i els costums del camp alhora que les generacions més joves descobreixen com era la vida a la vila no fa pas tants anys.

 

Festa Major - Agost

 

Entre les festes tradicionals, la festa més important, és la Festa Major, que s’escau semple a l'últim dissabte d'agost.

 

Històric de programes d'actes

 

Podeu seguir-ho a les xarxes

Icona Twitter    Instagram

 

  Més informació

 

El Guirigall - Juny

 

 

 

Darrere el menhir de la Pedra Llarga no només hi ha milers d’anys d’història vinculada a l’evolució de les societats humanes, sinó que també hi trobem el patrimoni immaterial de Palau-solità i Plegamans que ens ha acompanyat des de la nostra infància. Aquest patrimoni de transmissió oral estretament lligat a la Llegenda de la Pedra Llarga, s’ha anat narrant generació rere generació a la vila fins arribar als nostres dies. Diferents entitats vinculades a la tradició cultural catalana hem anat recollit en els darrers anys el testimoni de la història del poble, i l’hem anat representant en forma de músiques populars, figures d’imatgeria festiva o danses tradicionals. Ara aquestes sinergies conflueixen en una mateixa direcció per portar-vos a plaça tota aquesta riquesa en forma de festa popular i tradicional.

 

El Guirigall és la nostra particular versió de la Llegenda de la Pedra Llarga basada en la que Joan Amades descriu al capítol de El Pont del Diable del llibre titulat Les millors llegendes populars. El Gall de Can Cortès ens mostra el punt d’inflexió entre el bé i el mal, entre el seny de la masovera i la rauxa del dimoni, entre la quotidianitat i la celebració. El kikirikí del gall és l’element distorsionador que farà retornar l’alegria del poble per a vèncer la foscor de les tenebres.

 

   Més informació