Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Logo participacio

Participació

.

calendari   Plaça de la Vila, 1     

calendari   de dilluns a divendres, de 9 a 14h. .

 phone     93 864 80 56

 email     Contacte

Tots i totes podem fer un poble millor!

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans es compromet a potenciar els canals i els espais de participació ciutadana. Les persones són el bé més preuat de tot poble o ciutat. Per això han de ser les protagonistes de les polítiques públiques, dels projectes de poble i de la configuració i el funcionament dels serveis públics.

 

Cada persona i tots els col·lectius són una font infinita d'idees i energia per aconseguir un poble més just, més cohesionat i més solidari, especialment amb les persones que necessiten un cop de mà, ja sigui per raons de salut, edat, pobresa, exclusió...

 

Per tot plegat cal establir canals perquè tothom pugui fer propostes. També és necessari crear estructures i mètodes que permetin la implicació activa i directa dels ciutadans i ciutadanes en les decisions i accions. Alguns espais de participació fa anys que existeixen, com els consells municipals o els processos participatius (cogestió de l'Espai Jove l'Escorxador, Procés Participatiu de la Festa Major...).

 

Us convidem a consultar aquesta pàgina per conèixe'ls!

 

Són exemples ja consolidats, però l'Ajuntament vol anar més enllà per eixamplar els espais i canals de participació i decisió. Per aquest motiu està immers en la redacció d'un reglament de Participació Ciutadana.

 

Per tal d'elaborar-lo, es convida a la ciutadania a respondre 'on-line' les preguntes de l'enquesta sobre Participació Ciutadana.

 


 

Processos de participació actius

 

#Educa16

 

Des de la regidoria d’Educació de Palau-solità i Plegamans, amb els suport de Diputació,  s’ha iniciat el procés d’Avaluació i actualització del Pla Educatiu de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans #Educa16 que s’ha dut a terme durant els darrers 5 anys. Aquesta avaluació final té per objectius:

  • Conèixer i avaluar l’execució del pla en aquests primers 5 anys.
  • Fer balanç de l'impacte del Pla.
  • Avaluar els nous reptes i necessitats educatives del municipi.
  • Valorar la necessitat de consolidació d’accions i, també, l’impuls de noves  per a cobrir noves necessitats.

Per assolir aquests objectius es vol preguntar a la ciutadania en general i a les persones implicades en el món socioeducatiu de Palau-solità i Plegamans en particular, sobre l'acció educativa d'aquests darrers 5 anys i sobre els reptes que tenim per endavant en el següent qüestionari: Enquesta #Educa16

 


 

 

Enquesta Pla Local de Salut

 

L’Ajuntament del Palau-solità i Plegamans ha iniciat els treballs d’elaboració del Pla Local de Salut (PLS) per analitzar la situació actual en la matèria i afrontar els nous reptes durant els propers anys.

 

Es planteja un document de caràcter analític (analitza i diagnostica la situació municipal en matèria de Salut), estratègic (defineix les directrius d’actuació municipal) i de contingut operatiu (desenvolupa i proposa programes i actuacions).

 

A Palau-solità i Plegamans, la creació d’aquest Pla comptarà amb la participació de la ciutadania mitjançant una enquesta, que es pot respondre fins el 21 d’abril de 2021.

Per accedir a l’enquesta es pot fer des d’aquest link: http://bit.ly/3t2mRxK

 

Ens ajudes a pensar com millorar la situació de la salut a Palau-solità i Plegamans?

 

O bé, es pot omplir les butlleta que trobareu a les pàgines 7 i 8 del Butlletí municipal, i les que es deixaran a l’edifici principal de l’Ajuntament, Masia de Can Cortès i a les farmàcies locals. Les butlletes emplenades les podeu dipositar en les urnes que s’ubicaran en aquests mateixos espais.

 

  


 

 

Espais i canals de participació permanents

 

Sala Comú

 

 

Consells Municipals

 

 

 

 

centre cívic


Centre Cívic

És un equipament que proporciona espais a les entitats del municipi que ho sol·licitin. Conté despatxos, sales per a activitats i reunions... Està autogestionat per les mateixes entitats, sempre sota la tutela de l'Ajuntament. Alhora, pretén ser un espai de col·laboració i interelació entre les diverses associacions del municipi.

 

Per sol·licitar disponibilitat d'espai al Centre Cívic cal adreçar-se al Servei d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament.


 

 

Processos de participació tancats