Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Educació i Cultura

 

El Maria Canals porta cua... a la plaça de la Vila.

Cultura i Patrimoni

Regidora: Eva Soler

Regidora Eva Soler

 

calendari   Carrer Camí Reial, 56 (Masia de Can Cortès)

calendari    de dilluns a divendres: de 9.00 a 22.00h - Dissabte: de 9.00 a 14.00h

 phone    93 864 41 77

email   Contacte 

L'àrea de Cultura de l'Ajuntament potencia l'acció cultural com a eina per fomentar la cohesió social, la identitat del municipi i afavorir l'enriquiment i el creixement personal.

 

Treballa colza a colze amb les entitats de la vila, potenciant la participació ciutadana.

 

Gestiona, per tant, l'organització d'actes culturals, així com els equipaments culturals del municipi.

 

Calendari d'entitats

 

Aquest calendari té l'objectiu de posar en comú totes les activitats que es realitzen al municipi. Es tracta d'una font d'informació sobre els esdeveniments de tot tipus que tenen lloc a Palau-solità i Plegamans, tant en espais tancats com a l'aire lliure. Serà una eina per a la planificació tant de ciutadans i ciutadanes com d'entitats, organitzacions i comerços.

 

Accedeix al calendari

 


 

Museu Internacional dels Titelles de Catalunya

Museu Internacional dels Titelles

Visita la pàgina web

 


 

Torre Folch

 

 La Torre Folch s'ha convertit en un viver cultural on diferents entitats que treballen la cultura al municipi disposaran d’espai per a reunions i gestió interna, a banda d’espais de co-creació entre entitats i amb el propi l’Ajuntament. 

 

 

Web Torre Folch

 


 

Diccionari de Carrers

 

El nomenclàtor de carrers forma part del patrimoni cultural . Els noms que hi apareixen s'han anat escollint seguint tres vies: a proposta del govern municipal o dels partits polítics, a proposta de les associacions o entitats del poble i a proposta d’un veí o veïna. Els últims anys, en el cas de persones, s’espera un mínim de cinc anys des de la seva mort. Antigament, en alguns casos, els carrers van ser anomenats pels mateixos veïns abans que l’Ajuntament ho fes de manera oficial.

 

 Accedir al diccionari

 


 

Recomanacions de llibres 


La Biblioteca Municipal publica de manera periòdica vídeos on es presenten i recomanen llibres del seu catàleg. Són els usuaris del mateix servei qui els protagonitzen.

 

Veure els vídeos

 


 

Servei de préstec a domicili (Biblioteca Municipal)

 

Servei de préstec a domicili per a persones grans o amb mobilitat reduïda

 

Posem en marxa el servei de préstec a domicili per afavorir la proximitat a la lectura en aquests moments de pandèmia.

 

Més Informació

 


 

Patrimoni

 

L'Església de Sta. Maria de Palau-solità, un dels edificis més antics i emblemàtics

 

El patrimoni municipal és el llegat històric i cultural de la vila.

És un testimoni que modela la nostra identitat vilatana.

 

Descobreix-lo, endinsa't en la història del poble.

 


 

Teatre

 

Façana teatre de la vila

 

Palau-solità i Plegamans compta amb el Teatre de la Vila on es porta a terme la programació estable de teatre, música i dansa del circuit de l'ODA, la programació de teatre amateur, la campanya de teatre a les escoles i la programació de teatre familiar a través del circuit de la Xarxa el segon diumenge de cada mes.

 

Més Informació

 

Consulta la seva programació

 


 

Biblioteques

 

 Biblioteca Municipal

Actualment Palau-solità i Plegamans disposa d'una biblioteca a la Masia de Can Cortès.

 

Representació del futur edifici de la nova Biblioteca Municipal de Palau-solità i Plegamans. Disseny de Brullet-De Luna Arquitectes.
Hi ha previst la construcció d'una nova biblioteca que s'iniciarà ben aviat. Estarà ubicada a l'Avinguda Verge de Montserrat (pistes de petanca). 

 

Més Informació

 


 

Agenda

 

Aquest web compta amb una agenda on es publiquen activitats culturals que es realitzen a la vila.

 

Agenda

 

Accedeix a l'agenda

 


 

Directori d'entitats

 

170612 mostraentitats05

 

A Palau-solità i Plegamans disposem d'una xarxa d'entitats que desenvolupen activitats diverses. Al nostre web us oferim un directori d'entitats que us ofereix la localització i contacte de cadascuna d'elles.

 

Consulta el directori

 

 


 

Logo dimoni i les pedres

Projecte

 
Es proposen activitats lúdiques i contextualitzades. El joc és la forma favorita d'aprendre del nostre cervell per això ens basem en la pedagogia de l'aprenentatge lúdic, per oferir l'entorn d'aprenentatge natural i dins del seu context. Per aprofitar la curiositat innata de cada estudiant, fomentem el seu desig natural d'aprofundir en els esforços acadèmics, buscar respostes a les seves preguntes i dominar habilitats importants amb tasques significatives i de participació dins de la seva comunitat.
 
És una proposta interdisciplinària, on la comprensió lectora, l'anàlisi científica, l'art, les matemàtiques, el pensament crític i l'aprenentatge socioemocional s'entrellacen en cada exploració acadèmica. Aquest enfocament inspira als nens i nenes a veure cada tema a través d'una varietat de perspectives i els permet expressar la seva nova comprensió a través d'una varietat de mitjans creatius.
 
Aprofitem la sensació de sorpresa que ofereix el món natural, històric i arquitectònic en portar l'aire lliure nostres experiències d'estudi i embarcar-nos en exploracions del nostre entorn local. Els nens i nenes desenvolupen una comprensió més profunda del món, aprenen a fer bones preguntes, busquen respostes informades i adquireixen habilitats i coneixements valuosos. 
 
Oferim materials oberts i de fàcil accés. 

 

Extracte del projecte

 

Projecte complet

 


 

Introducció d'actes a l'Agenda Cultural

 

Agenda Cultural, imatge.

Si organitzes algun acte i vols que aparegui a l'Agenda Cultural de l'Ajuntament, tant al web municipal com en paper a les revistes de la vila, clica el següent enllaç i segueix les indicacions:

 

· Agenda Cultural: Sol·licitud per a la inclusió d'actes.