Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Comerç i Turisme

Começ i Turisme

Regidora: Gemma Montiel Pina

 Regidora Gemma Montiel

 

calendari    Carrer Camí Reial, 56 (Masia de Can Cortès)    

calendari   de dilluns a divendres, de 9 a 14h. 

 phone     93 864 41 77

email     Contacte 

Dia Mundial Titellaire

Cartell dia mundial de la titella

El Dia Mundial de la Marioneta o també anomenat a casa nostra Diada Mundial Titellaire se celebra el 21 de març de cada any.

Aquest dia busca promoure l’art dels titelles defensant, entre altres objectius:

- El manteniment i la salvaguarda de les tradicions i, alhora, la renovació de l’art dels titelles.
- L’ús del titella com a mitjà d’educació ètica i estètica.

 

 

 

 

 

 

 

Més informació al Museu Internacional del Titella de Catalunya

 

 


Gimcana digital turística

Gimcana (2).png

Introducció

Baixes amb les cames una mica entumides i respires l'aire càlid de Palau-solità i Plegamans; avui serà un gran dia. Fa alguns mesos, vas enviar un sobre a l'Ordre del Temple amb l'objectiu d'unir-te al seu encàrrec.

 

Provens d'una família humil i és un honor per als teus que t'uneixis a l'Ordre del Temple. No obstant això, formar part de tal institució no és una tasca fàcil. La fama dels templers té una raó de ser , i si vols ingressar a l'Ordre, hauràs de demostrar la teva astúcia.

 

Però... ningú t'està esperant! Tal com imaginaves, hauràs de trobar els templers pel teu compte, i és possible que aquesta prova formi part dels seus ja coneguts ritus d'iniciació.

 

Si no trobes els templers abans que es faci fosc, probablement hauràs de tornar a casa amb el cap cot; així que, som-hi i que comenci l'aventura!

 

Joc

Per començar la tasca encomanada situa't  en una antiga masia situada al carrer Reial. Et ve a la ment el número 56.

 

Ubicació (2).png Prova 1

Ets davant de Can Cortès , nombroses famílies de pagesos viuen els fruits de la terra. Però..tu, ves a la teva! És obvi que si els templers viuen en aquest municipi, deuen haver triat un lloc més sagrat per establir-se, així que el millor serà que continuis buscant.

 

? Enigma

Quan des de dalt un gall sentis cantar, digues-me quina direcció pots prendre. A la dreta de la façana principal, cap a quin rumb has de caminar?

 

Pistes

 

#01 - Per veure el gall, allunya't de la masia i agafa perspectiva.

#02 - A la dreta de l'entrada, cap on els ocells volen quan arriba l'hivern anuncia la seva arribada.

 

Resposta

SUD

 

Ubicació (2).png Prova 2

Saps de bona mà que els templers són cabalistes, per tant, no seria d'estranyar que haguessin triat Palau-solità i Plegamans per establir la seva comanda.

 

? Enigma

A cada destinació, el templer té la seva ocupació. Aquí a Palau-solità i Plegamans, quin destí proclama el lleó de la seva boca per a uns cavallers tan valents?

 

 

Escaneja el següent codi QR per continuar l'aventura. És gratuït , sense registres, divertit , sostenible, educatiu i enigmàtic

 

Gimcana.png

 


 

El comerç s'ho val

El comerç s'ho val. Bons consum.

 

L'Ajuntament engega la campanya ‘El comerç s’ho val’, amb l’objectiu d’impulsar el comerç local i ajudar a la ciutadania amb vals de descompte per les seves compres.

 

Per adquirir els vals (d’un sol ús) cada persona haurà d’accedir al web dels Bons Consum. Des d’allà podrà sol·licitar un màxim de 2 bons que tindran un cost de 6 euros cadascun (que paga la persona que els adquireix), però un valor real de 10 euros per val (que és el que podrà gastar en les seves compres). L’Ajuntament subvenciona els 4 euros de diferència del val fins arribar als 10 euros finals.

 

Hi ha només dues condicions per obtenir els vals: estar empadronat a Palau-solità i Plegamans i ser major de 18 anys.

 

Els bons es podran descarregar al mòbil o ser impresos, durant un període de 3 mesos, al web Bons Consum. Al mateix lloc es poden consultar quins comerços s’han adherit a aquesta iniciativa. L’Ajuntament posa així en circulació una campanya valorada en 108.500 €, aportant 43.400€ (el 40% del total).


MarktPlace

Ha nascut un nou Marktplace entre les poblacions de l’AMERC per facilitar la venda online entre les botigues dels municipis que hi formen part. S’ha vist la necessitat de crear un espai virtual on s’estimuli la venda online dels productes dels municipis de proximitat, d’aquesta iniciativa ha nascut Compraprop.

 

A través del web compraprop.rieradecaldes.com es podrà accedir a un ampli ventall d’establiments comercials ubicats als municipis de la Riera de Caldes: La Llagosta, Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sentmenat i Santa Perpètua de Mogoda.

 

Des de la Regidoria de Comerç s’està treballant per començar a incloure tots els establiments comercials de la vila que s’hi vulguin sumar. 

 

Aquesta eina servirà per a tot tipus d’activitats comercials; alimentació, automoció, bellesa i salut, electrònica, flors, plantes i animals, moda i complements, llar i bricolatge, llibres, papereria i lleure i/o restauració i serveis turístics.

 

Els comerços que s’hi adhereixin comptaran amb un gestor propi des d’on podran pujar els seus productes, descripcions i preus i rebre avisos de les comandes que es rebin via email o Whatspapp, alhora podran configurar els diferents mètodes de pagament i gestionar el lliurament a domicili.

 

Una manera fàcil i senzilla de poder vendre sense horaris, donar-se a conèixer a més públic i poder ajudar al sector.

 

A la part dreta de la pàgina hi ha un vincle a la carta que ha publicat l'Ajuntament explicant el nou MarketPlace. També hi apareix un enllaç al formulari pels  comercos que es vulguin adherir al MarketPlace.

 

Accés a la plataforma MarketPlace