Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Promoció de la Salut

La Promoció de la Salut són el conjunt d’actuacions, prestacions i serveis destinats a fomentar la salut individual i col·lectiva que impulsen l’adopció d’estils de vida saludables per mitjà de les intervencions adequades en matèria d’informació, comunicació i educació sanitàries. Moltes d’aquestes actuacions es duen a terme de forma coordinada amb el CAP Palau i altres agents de salut del municipi.

 

Diagnòstic i Pla de Salut

El Diagnòstic de Salut és un extens informe que recull les dades i la percepció de l’estat de salut al municipi. Aquest document és una important referència per a posar les bases per a la planificació de les futures línies estratègiques en la promoció de la salut per a totes les franges d’edat, fent especial èmfasi en el benestar emocional.

 

El Pla de Salut ha complementat el Diagnostic de salut realitzat durant l'any 2018 i és el marc de referència de totes les actuacions públiques en matèria de salut que es desenvolupen a nivell local. És un instrument de millora de l'entorn i fer el nostre municipi més saludable, pensant en les persones i entenen que la salut és quelcom més que l'absència de malaltia. La participació ciutadana ha estat indispensable tant per a l’elaboració del Diagnòstic com del Pla de Salut, que malgrat la sitació sanitària viscuda per la Covid, s'ha pogut dur a terme aquesta participació sanitària. 

 

Donacions de sang

El Banc de Sang i Teixits organitza jornades de donació de sang a la Sala Polivalent (Camí Reial, 132-136) per tal de que les persones donants no s’hagin de desplaçar a altres municipis. Si vols saber quan es realitzarà la propera jornada de donació a Palau-solità i Plegamans i inscriure’t-hi (cal cita prèvia) al web del Banc de Sang i Teixits.

 

Pla de prevenció de drogues i addiccions

El consum de drogues deteriora l’estat de salut dels seus consumidors. L’addicció i dependència que generen aquestes substàncies fan que les drogodependències siguin un focus d’interès per aconseguir una societat amb hàbits més saludables.

El Pla de prevenció de drogues i addiccions es fa des de la transversalitat amb la implicació de la ciutadania i les àrees de Serveis Socials, Joventut i Salut.

 

Educació sanitària

L’educació sanitària és un àmbit de treball molt important a l’hora de promoure bons hàbits de salut especialment als més joves sobre des d’una edat primerenca.

En aquest sentit es s’oferten tallers d’educació sanitària als centres educatius del municipi per tal d’incidir en temes com la prevenció de drogodependències, l’educació sexual, l’alimentació saludable i activitat física...

 

Dies mundials i campanyes solidàries

La celebració de dies mundials o campanyes dedicades a conscienciar sobre certes malalties serveixen per fer visibles problemes de salut els quals podem millorar ja sigui des de la seva prevenció, desestigmatització o acompanyament.

 

 

Notícies de Salut Pública i Sanitat