Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Festa Major 2023

 

 

La Festa Major 2023 se celebra del 23 al 28 d'agost. El dilluns 28 d'agost és festiu a Palau-solità i Plegamans.

 

Els actes s'organitzen per part de les associacions culturals, juvenils i esportives del municipi junt amb l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, a través de dos espais de participació:

 

 

 

 

Festa Major 2023

  

 

 

 

Plànol Ubicacions

Exposicions

XXXIX Concurs de Fotografia

Inauguració el divendres 25 a les 19.00h

del 21 d’agost al 26 d'agost

de 19.00h a 21.00h a la Sala Massagran de la Torre Folch

Coorganitza: Associació Taller de les Arts i Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

 

 

Visites a l’Arxiu-museu de la Fundació Folch i Torres

Dissabte 26 d’agost

D’10.00h a 13.00h i de 17.00h a 20.00h

Organitza: Fundació Folch i Torres

 

Concurs d’Instagram

1. Podrà participar qualsevol persona que publiqui una fotografia a la xarxa social Instagram tenint el perfil públic. Caldrà que segueixi el perfil @fmpsip i etiqueti la fotografia amb els hashtags #fmpsip i el hashtag d’algun dels temes proposats al punt 3 de les bases.

 

2. El període de participació serà la durada de la Festa Major: del 23 d’agost a les 21 h fins al 28 d’agost a les 23 h.


3. Els temes de la Festa Major:
Activitats infantils:
hashtag #fmpsipInfantil
Activitats culturals:
hashtag #fmpsipCultura
Activitats de nit:
hashtag #fmpsipNit

 

4. Premis:
Premi #fmpsipInfantil:Visita gratuïta al MIT i a la Fundació Clos per a tota la unitat familiar.
Premi #fmpsipCultura: un abonament de temporada de la programació estable de teatre, música i dansa de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.
Premi #fmpsipNit: sopar en un restaurant de la vila per a dues persones.

 

5. Els/Les guanyadors/es seran publicats a través d’Instagram, i notificats via missatge directe a partir del 14 de setembre. El concurs quedarà desert en el cas que els guanyadors no contactin amb l’organització passats 15 dies hàbils després d’haver-los anunciat.

 

6. El jurat del concurs estarà format per una comissió de professionals proposats per l'Ajuntament que decidiran quines són les 3 millors fotografies de totes les realitzades durant el període obert a la participació. Els criteris de valoració es basaran en la representativitat de la Festa Major i l'originalitat.


7. La publicació i etiquetatge de les fotografies implicarà la presumpció de la seva autoria. Els drets de les imatges realitzades seran sempre propietat de l’autor/a i amb Instagram com a copropietari (tal com marquen les normes d’aquesta xarxa social). Tot i això, els i les participants cedeixen a l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans els drets per utilitzar-les, publicar-les en els seus mitjans, i especialment, per a projectar-les en espais públics en dies de Festa Major.

 

8. Totes les fotografies publicades han de respectar el dret a la intimitat de les persones i a la pròpia imatge d’acord amb la Llei Orgànica 1/1982, de 5 de maig, de protecció civil del dret a l’honor, a la intimitat personal i familiar, i a la pròpia imatge. Els i les participants es comprometen a tenir el consentiment de les persones que puguin veure afectats els seus drets a l’honor, a la intimitat personal, a la familiar i a la pròpia imatge.

 

9. Serà responsabilitat de qui hagi publicat les fotografies tota reclamació que pugui sorgir. A aquests efectes l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans podrà dirigir-se contra aquesta persona en cas que una fotografia resulti denunciada.


10. La participació al concurs suposa l’acceptació de la totalitat de les seves bases.

 

Programació i fotografies

Si fas un clic al text del dia consultes el programa i les fotos de la FM 2023.

dimarts 22 i dimecres 23

dijous 24

divendres 25

dissabte 26

diumenge 27

dilluns 28

INFORMACIO IMPORTANT

 

 

NO TOT S’HI VAL

 

No tot s'hi val

 

PER UNA FESTA MAJOR LLIURE DE VIOLÈNCIES MASCLISTES I LGTBIFÒBIQUES

 

 

Vine i informa’t a la Karpalila!

 

Les entitats que formen part del Protocol han treballat estretament amb l'Ajuntament per evitar i prevenir les violències masclistes i LGTBIfòbiques durant la Festa Major. Les entitats estan formades per prestar la seva ajuda en cas que vegin o tinguin coneixement d'alguna situació de violència masclista i LGTBIfòbica.
Si veus o vius alguna situació de violència masclista i LGTBIfòbica i necessites acompanyament, no dubtis en apropar-te a alguna barraka, anar a la Karpalila o adreçar-te a les agents preventives (porten una armilla identificada amb el logotip del No tot s'hi val). Si vols informació sobre recursos d'atenció i acompanyament en situació de violències masclistes i LGTBIfòbiques o sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere, dirigeix-te a la Karpalila.

 

La Karpalila es troba ubicada a l'espai de Barraques El Corral.


Horaris:
- Dijous 24 i divendres 25: de 23.30 a 05.30 h
- Dissabte 26: de 23 a 06.30 h
- Diumenge 27: de 23 a 05.30 h
- Dilluns 28: 19.30 a 02.30 h

 

Fora de l'horari de servei de la Karpalila, tens a la teva disposició: El tel. 900 900 120 Línia d'atenció contra la violència masclista de l'Institut Català de les Dones (gratuït, confidencial, 24 hores, tots els dies de l'any, en 124 llengües).
El telèfon 112 Emergències (gratuït, 24 hores, tots els dies de l'any).
 

La Karpasana de la FM

 

La Karpasana durant la Festa Major

Espai informatiu nocturn sobre temàtiques relacionades amb la salut, coordinat per la Regidoria de Joventut

 

Si tens dubtes sobre alguna substància, sobre el seu ús i abús o els seus riscos; sobre sexualitat, si necessites preservatius; o si vols fer-te la prova de l'alcoholèmia abans de conduir o si simplement vols omplir l'enquesta de salut:

 

Vine a la Karpasana de la Festa Major !

 

Espai Barraques:
Dijous 24 d'agost: de 23.30 a 4.30 h
Divendres 25 d'agost: de 23.30 a 5.30 h
Dissabte 26 d'agost: de 23.30 a 06 h
Diumenge 27 d'agost: de 23.30 a 5.30 h

  

Mesures per actes de foc

 

Com vestir per participar

 

La roba més idònia és la de cotó, amb mànigues i pantalons llargs, un barret de roba i unes sabates esportives de pell que s’agafin fort als peus.
 

 

Si participeu als actes de foc...

 

Seguiu les recomanacions dels organitzadors i dels serveis de seguretat ciutadana a fi que la vostra participació a l’acte esdevingui una autèntica festa. Heu d’anar davant de les colles de diables, adoptant una actitud correcta, deixant-vos portar pel diable. Si per qualsevol circumstància se us encenen els vestits, tireu-vos a terra i rodoleu per apagar les flames. Sobretot no correu, les flames s’estendrien i serien més violentes. No demaneu aigua a les veïnes, així evitareu taps i relliscades i que la pólvora es mulli i exploti en lloc de cremar-se. Mantingueu sempre una distància prudencial amb els elements de foc.

 

Si només voleu mirar i seguir els actes de foc...

 

Seguiu les recomanacions dels organitzadors i dels serveis de seguretat ciutadana a fi que la vostra participació a l’acte esdevingui una autèntica festa.

No enceneu foc ni fumeu a prop de les bosses o contenidors de material pirotècnic.

No us acosteu al correfoc amb cotxets ni amb infants que no vagin correctament protegits.

No envaïu l’espai on el grup de foc fa l’actuació i no agafeu ni destorbeu cap dels seus membres.

Eviteu en la mesura que us sigui possible les aglomeracions i els taps de gent.

Si un acte de foc passa pel vostre carrer... Mantingueu les portes i les finestres tancades, les persianes abaixades, els aparadors protegits i els tendals recollits.

No tingueu roba estesa o altres elements penjats, com per exemple banderes, i desconnecteu tot tipus d’alarmes.

No col·loqueu cap element que pugui obstaculitzar el desenvolupament de l’actuació o el pas fluid de la gent (testos, taules, cadires...)

Retireu els vehicles de la zona on es realitzarà l’actuació, per tal d’evitar danys a la gent i al vostre cotxe.

Per més que els assistents a l’actuació us demanin aigua, no en tireu. Evitareu que la pólvora es mulli i exploti o surti en una direcció inesperada.

 

 

Si teniu menys de 16 anys,

 

Si teniu menys de 16 anys, cal que vingueu acompanyats per un adult.
Durant un acte de foc, una bengala verd intens indicarà l’aturada de l’acte.
Deixeu la plaça o el centre del carrer lliure.

 

Per Festa Major, el medi ambient present!

 

Cuidem l’entorn

 

Les activitats d’aigua previstes podrien veure’s afectades degut a la sequera, Si això succeeix, i per cuidar el nostre entorn, s’oferiran activitats de joc i gaudi alternatives. Les activitat de foc també poden patir modificacions ja que els agents rurals poden cancel·lar l’autorització de foc en cas de risc d’incendis forestals. Estigueu atents/es a les xarxes socials.

 

Cada cosa al seu contenidor

 

Separa els residus que es generin i diposita’ls al seu contenidor corresponent.
Recorda!

Si trobes el contenidor ple no deixis els residus a qualsevol lloc; si us plau busca’n un altre proper amb sufucient capacitat. 

 

 

Mou-te, però sense contaminar

 

Els espais de festa major estan molt a prop, no cal que agafis el cotxe per anar i tornar de la Festa Major, moute a peu o en bicicleta i evita, sempre que sigui possible, el cotxe.

 

Gràcies per fer de Palau-solità i Plegamans un poble net i sostenible!

 

Ràdio Palau

 

 logoràdiopalau

Programació especial de Festa Major 2022

 

Programació especial de Festa Major 2023, del 23 al 28 d’agost Ràdio Palau fa seguiment de la festa gran del poble amb connexions en directe, música i entrevistes, en horari de tarda i vespre. Ens pots seguir a través del 91.7 de la FM o bé a través d’internet a radiopalau.cat i via dispositius mòbils.

 

Notes d’interès

 

El dilluns 28 d’agost és dia festiu a la població.


Per a qualsevol emergència durant un acte de Festa Major cal posar-se en contacte amb l’Oficina de la Policia Local a través del telèfon 938 649 696. Si es tracta d’un accident immediatament hi derivaran una equip de primers auxilis.

Es tancarà el trànsit a qualsevol carrer on es desenvolupi algun acte o activitat de la Festa Major. Seguiu en tot moment les indicacions de la policia local i utilitzeu els recorreguts alternatius als carrers que romandran tancats.

 

S’instal·laran lavabos públics amb servei de neteja en diversos punts del nucli urbà.

 

A l’Espai de Barraques queda prohibida la venda de begudes alcohòliques als menors de 18 anys d’acord amb la normativa vigent de la Generalitat de Catalunya.

 

Participar dels actes de la Festa Major implica que s’accepta que l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans faci i difongui fotografies i vídeos de les persones presents.

 

L’organització es reserva el dret de variar o modificar la programació per causes que ho justifiquin.

 

Els actes han estat organitzats per les associacions culturals, juvenils i esportives, i l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans a través d’un procés participatiu format per persones representants de les associacions municipals i del Mulla’t per la Festa Major.

 

La titularitat i coordinació de tots els actes corre a càrrec de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

 

Punt d’informació de FM
 

Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Plaça de la Vila, 1

08184 Palau-solità i Plegamans

Horari: de 10.00 a 14.00h i de 16.00 a 20.00h

Telèfon: 938 648 056

Dies de servei: de dilluns 22 a divendres 25 d’agost

 

 

Telèfons d’interès
 
Masia de Can Cortès – Casa de Cultura 

938 644 177

 

Espai Jove l’Escorxador

938 645 118

 

Torre Folch | Viver Cultural
938 643 533

 

Policia Local

938 649 696

 

Centre d’Atenció Primària (CAP)

938 649 898