Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimarts, 20 d'octubre
Procés participatiu: Elaboració del Pla d'Acció Cultural
    |
  • Imprimeix la pàgina

 

Valoració de les reflexions exposades al 1r taller participatiu per a l´elaboració del Pla d´Acció Cultural.
L'Ajuntament ha engegat l'elaboració del Pla d'Acció Cultural de Palau-solità i Plegamans.

 

Per realitzar-lo, es duu a terme un Procés participatiu. El primer pas consisteix en diagnosticar la realitat cultural del municipi a través d'enquestes i tallers participatius.


 

Diagnosi de la realitat cultural del municipi

 

Les enquestes s'emmarquen dins d'un pla de diagnosi que inclou les següents accions:  

    

- Un seguit d'enquestes a la ciutadania: En primera instància, es realitzen dues enquestes a la ciutadania. Una primera els mesos d'octubre i novembre per veure el grau de coneixement de la ciutadania envers les actuacions municipals que ja es realitzen. Una altra a principis del 2017 per avaluar les actuacions que es realitzen a cultura i les necessitats de la ciutadania envers aquesta àrea, de tal manera que puguem extreure una síntesi de les necessitats de la ciutadania i la perspectiva que té la ciutadania envers les actuacions des de l'ajuntament.

 

- Uns tallers per dissenyar la metodologia de participació: Com que es vol realitzar un Pla d'Acció Cultural plàstic i que tingui una durada en el temps llarga. Es realitzen un seguit de tallers no només per identificar punts febles i forts de la cultura municipal, sinó dissenyar una forma de participació que s'adapti a les necessitats de la ciutadania.

 

- Una enquesta al personal de l'administració: Com a personal que realitza, possibilita i gestiona les actuacions culturals municipals, la visió de la cultura del personal de l'administració local és important, a causa del fet que regularan, canalitzaran i donaran suport a les activitats culturals, que es germinin tant en la part política com en la part de la ciutadania envers el desenvolupament de la cultura municipal.    

          

- Una enquesta al càrrecs polítics municipals: La visió des de l'equip polític és important com que, com a dirigents i gestors de l'administració publica local, són part important del diagnòstic. Pel fet que emmarca el pla d'acció cultural, regeix la seva participació i obra nous horitzons pel desenvolupament cultural de Palau-solità i Plegamans.