Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 19 de desembre

Més de 500 nens i nenes corren en la 1ª edició del Cross Escolar

3 de juny de 2013Les curses van formar part de la Festa de l’Esport d’enguany, que va assolir de nou un alt índex de participació

 

El 1r Cross Escolar que va tenir lloc a Palau-solità i Plegamans el dissabte 1 de juny ha superat les expectatives, per l’alt nombre de nens i nenes que van prendre part en les diverses carreres. En total van ser 529 corredors provinents de totes les escoles del municipi –Josep M. Folch i Torres, Marinada, Can Cladellas, Palau i Can Periquet-. Entre corredors i familiars dels nens i nenes i altres persones que hi van anar com a públic, es calcula que durant el matí del dissabte es van aplegar al voltant de 1.500 persones a l’esplanada annexa del pavelló d’esports mogudes pel Cross Escolar.

 

“L’èxit ha estat rotund, perquè no esperàvem tanta participació en la primera edició, i felicitem i agraïm tothom que ha fet que això sigui possible”, subratlla el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Miquel Rovira. El regidor es mostra molt satisfet perquè el principal objectiu del Cross Escolar es promocionar l’esport entre els nens i nenes. De fet, Rovira explica que, en ser la primera edició, “s’esperava que no s’apuntessin tants nens i nenes i que assolir la xifra dels 500 corredors de forma progressiva en diversos anys”. Tot i l’èxit assolit, el regidor d’Esports ja es planteja possibles millores de cara a la propera edició. “Potser hem d’ajustar millor l’horari del Cross i de les altres activitats que es feien al poble dissabte al matí, perquè l’aparcament del pavelló es va omplir des de primera hora i va haver-hi moments d’un cert col·lapse al municipi”.

 

Els nens i nenes que van participar al Cross Escolar van córrer diverses curses amb diferents distàncies, classificades per categories segons l’edat i el sexe. Els participants de les categories Aleví masculí i femení van córrer un circuit de 1.500 metres; el circuit Benjamí era de 1.000 metres; el Prebenjamí, de 500 metres; i, per últim, el Mini era de 200 metres. Des de l’Ajuntament es matisa que les curses d’aquesta darrera categoria no eren competitives, sinó que l’objectiu era que els més petits es familiaritzin amb aquest esport. Es poden consultar els resultats de la resta de categories al lloc web www.palauplegamans.cat.

 

El 1r Cross Escolar ha estat organitzat per l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, totes les escoles del municipi i les AMPA de cadascuna d’elles, amb la col·laboració del Club Atlètic Palau-solità i Plegamans, Joventut Atlètica Sabadell i els voluntaris de Creu Roja i de Protecció Civil. Hi van donar el seu suport la Diputació de Barcelona i el Consell Esportiu de Sabadell.

 

Festa de l’Esport

El 1r Cross Escolar es va emmarcar en l’ampli programa d’activitats lúdiques i esportives que van tenir lloc durant el cap de setmana a Palau-solità i Plegamans en motiu de la Festa de l’Esport 2013, que tal i com recorda el regidor Rovira, “és una iniciativa que se celebra a nivell europeu”.

 

La plaça de Ca l’Estruch va ser l’escenari principal de la Festa de l’Esport durant la tarda del dissabte, on tothom que s’hi acostés va poder practicar un munt de pràctiques lúdiques i esportives. S’hi va fer aeròbic, spinning, mini golf, mini tennis taula, bàsquet, hoquei, petanca i futbol. També hi havia inflables per als nens i nenes, un circuit de bicicletes, un espai de cars, una exhibició de budo taijutsu businkan i l’espai audiovisual de l’Aeri Club Palau-Moià. El mateix dissabte, però al matí, el pavelló d’Esports va acollir el Campionat de les Comarques Barcelonines de Gimnàstica Rítmica, que va portar una multitud de persones de diverses poblacions de la província.

 

Ja el diumenge, hi va haver l’espectacle de la Cloenda de les Activitats Esportives Municipals. Tots els participants van demostrar amb animadíssimes coreografies el que han après durant la temporada fent esport i salut passant-s’ho d’allò més bé. El regidor d’Esports confessa haver gaudit de valent en aquest espectacle “s’ha de felicitar les persones que fan les activitats i els seus monitors perquè van fer unes coreografies molt animades i de molta qualitat que van agradar molt al públic que omplia la graderia”.

 

La Festa de l’Esport ha estat possible gràcies a l’organització que han dut a terme un bon nombre d’entitats en col·laboració amb l’Ajuntament. Es tracta de Piscines Sant Carles, Club Petanca, ADISPAP, Hoquei Club Palau, ACB Palau de Plegamans, Club Ciclista Palau, Aeri Club Palau-Moià, Futbol Club Palau-solità i Plegamans, Club de Futbol Sala Palau-solità i Plegamans, Budocan Godai, Club de Gimnàstica Rítmica, Atlètic Club Palau-solità i Plegamans. Hi han col·laborat els voluntaris de Creu Roja i de Protecció Civil, així com Players sport i Gestió i Esport 3. Tot plegat ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona.Imatges relacionades

 • 1r Cross Escolar, Festa de l'Esport 2013.

  1r Cross Escolar, Festa de l'Esport 2013.

 • 130603 festaesport caestruch artsmarcials

  130603 festaesport caestruch artsmarcials

 • 130603 festaesport gimnasticaritmica

  130603 festaesport gimnasticaritmica

 • 130603 festaesport activitatsesportivesmunicipals

  130603 festaesport activitatsesportivesmunicipals

 • 130603 fetaesport activitatsesportivesmunicipals parlaments

  130603 fetaesport activitatsesportivesmunicipals parlaments

Documentació adjunta