Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Ja s'han instal·lat a la via pública els tres desfibril·ladors automàtics adquirits per l'Ajuntament

#Alcaldia
#Governació
#Salut Pública

30/5/2014

Les màquines estan ubicades a la Zona de Vianants, la Masia de Can Cortès i el pavelló d'esports

 

Palau-solità i Plegamans és ja una vila cardioprotegida gràcies als sis desfibril·ladors que ha adquirit l'Ajuntament en règim de lloguer. Tres d'aquestes màquines són automàtiques –pot fer-les servir qualsevol persona sense haver de tenir coneixements específics- i s'han instal·lat a la via pública de manera que puguin ser accessibles a tothom i a qualsevol hora del dia. Així es facilita que es pugui fer front immediatament a una emergència causada per una aturada cardíaca. És molt important reanimar la persona afectada en els primers minuts per evitar danys cerebrals irreversibles i salvar la vida. El telèfon de la Policia Local és el 93.864.96.96. El del Sistema d'Emergències Mèdiques és el 112. Ambdós funcionen ininterrompudament.

 

Els desfibril·ladors automàtics de carrer s'han instal·lat a la façana de la Masia de Can Cortès (c. Camí Reial, 56), a la porta principal del Pavelló d'Esports Maria Víctor (pg. de la Carrerada, 55) i al costat de la Sala Polivalent (c. Camí Reial, 144), davant la plaça de la Vila. A banda d'aquests, l'Ajuntament compta amb tres desfibril·ladors més, però portàtils, que estan a disposició de la Policia Local i Protecció Civil. Un d'aquests desfibril·ladors portàtils restarà de forma permanent a la Comissaria de la Policia Local (pg. de la Carrerada, 53), oberta les 24 hores de tots els dies de l'any. A banda d'aquests sis aparells, a Palau-solità i Plegamans n'hi ha d'altres al Centre d'Assistència Primària (CAP), al Centre de Salut Palacent i al Camp Municipal de Futbol.

 

L'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, s'ha encarregat personalment de tirar endavant aquest projecte com a una prioritat per al consistori: "Aquests aparells poden ser crucials per salvar vides perquè els primers minuts són cabdals perquè el cor torni a funcionar". Carmen Cabeza, Tinenta d'Alcaldia d'Acció Social i regidora de Sanitat i Salut Pública, ha dut a terme les gestions i el seguiment per deixar lligats els detalls del projecte: "Només es pot assegurar la reanimació d'una persona en els primers 5 minuts ubicant aquests aparells al carrer, en llocs de ràpid accés i per on habitualment hi transiten moltes persones".

 

Cabeza especifica que en el contracte que ha signat l'Ajuntament amb l'empresa subministradora "s'hi inclou la formació per a unes 120 persones perquè sàpiguen com actuar en aquesta mena d'emergències". Cal, però, acabar de valorar a qui es destinarà aquesta formació: "En principi se seleccionaran treballadors municipals i membres d'entitats, escollint entre persones que habitualment tracten amb ciutadans més vulnerables i que acostumen a participar en activitats de risc i en indrets amb més afluència de públic". A més, el contracte inclou el subministrament, la instal·lació, el manteniment i l'actualització del software. Tot plegat suposa una inversió aproximada per a l'Ajuntament de 6.000€ a l'any.

Torna



Comparteix aquest contingut