Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 21 de novembre

L'Ajuntament congela les taxes i impostos municipals de l'exercici 2015

30 d'octubre de 2014Els imports de les taxes i els impostos municipals queden congelats per a l'any 2015. És a dir, el govern municipal no aplica increments, de manera que els contribuents de Palau-solità i Plegamans hauran de pagaran els mateixos imports que han abonat en l'exercici del 2014 pels diversos impostos i taxes.

 

Així ha quedat establert en aprovar-se les ordenances les ordenances fiscals del 2015 al Ple Ordinari d'avui, 30 d'octubre del 2014. La proposta de l'equip de govern ha sortit endavant amb els 9 vots dels grups que en formen part (PSC, ICV-EUiA i la Veu de P-siP). ERC (1 vot) s'ha abstingut, mentre que CiU (5 vots) i PP (2 vots) s'han pronunciat en contra.

 

El Tinent d'Alcaldia d'Economia i Règim Intern, Joan Segrelles, ha exposat en presentar la proposta al Ple que "els estudis econòmics i d'intervenció mostren que es poden mantenir sense incrementar les taxes i els impostos". "No s'augmenta la pressió fiscal a la ciutadania –ha continuat el regidor- i això és fruit de la bona gestió financera de l'equip de govern". Ara bé, Segrelles ha precisat que l'Ajuntament no pot decidir completament tot el que afecta a les ordenances fiscals, perquè estan subjectes al compliment de les lleis.

 

En resposta a les intervencions de l'oposició, el regidor ha destacat que "l'IBI no es pot abaixar perquè l'Ajuntament ja aplica el coeficient mínim que permet la llei". A més, ha especificat que s'apliquen bonificacions per a les persones i famílies que pateixen dificultats econòmiques. Tal i com ha explicat Segrelles, la congelació de les taxes i els impostos en l'any 2015 s'apropa a l'IPC interanual de Catalunya registrat a l'agost (-0,1%). Més enllà de la congelació dels imports de les taxes i els impostos, l'aprovació de les ordenances fiscals del 2015 sí recull canvis pel que fa aspectes normatius, segons els models de la Diputació de Barcelona.

 

Un exemple rellevant és la modificació de l'ordenança fiscal número 5, que regula l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana. Tal i com succeeix amb les demés, no hi haurà cap increment. En canvi, a partir d'ara i en aplicació del Reial Decret Llei 8/2014 del 4 de juliol, queden exemptes de pagar aquest impost les persones que perden la propietat d'un immoble a causa d'execucions hipotecàries o dacions en pagament. Es compleix així una petició social llargament reivindicada, en considerar-se, per part d'àmplies capes socials, partits polítics i entitats, que l'aplicació d'aquest impost a persones que s'enfrontaven a un procés d'aquestes característiques resultava injusta. Això per a l'Ajuntament suposa l'alliberament de 35.000€ d'un fons social que havia creat el consistori per ajudar les persones del municipi que podrien haver-se trobat amb l'obligatorietat de pagar aquest impost en cas d'una execució hipotecària o dació en pagament.

 

Per últim, el Ple Municipal ha aprovat la creació d'una nova taxa, la que ha de regular la cessió dels futurs Horts Urbans que l'Ajuntament està en procés de crear. L'ordenança fiscal que inclou aquesta nova taxa estableix que les persones a les quals se les cedeixi una parcel·la dels Horts Urbans hauran de pagar 40€ per any per poder gaudir-ne i per col·laborar amb els costos d'inversió i manteniment.Imatges relacionades

  • Ple Municipal Ordinari del 30 d'octubre del 2014.

    Ple Municipal Ordinari del 30 d'octubre del 2014.

  • Joan Segrelles, Tinent d'Alcaldia d'Economia i Règim Intern, exposa al Ple Municipal la proposta d'ordenances fiscals per a l'exercici 2015.

    Joan Segrelles, Tinent d'Alcaldia d'Economia i Règim Intern, exposa al Ple Municipal la proposta d'ordenances fiscals per a l'exercici 2015.