Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

Trobada de representants escolars per potenciar la participació i el treball en equip

#Ensenyament
#Joventut

Un grup format per 44 joves, representants d'estudiants d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de centres educatius del municipi, han protagonitzat la X Trobada de Representants Escolars, que va tenir lloc a la casa de colònies Can Rabassa de Vilanova del Vallès el 7 de novembre.

 

"La jornada s'ha dut a terme amb un mètode participatiu, fent dinàmiques i activitats pràctiques per potenciar la interacció entre ells i transmetre alhora tècniques i coneixements", destaca Joan Carles Tinoco, Tinent d'Alcaldia d'Educació i Cultura i regidor de Joventut. I és que un dels pilars de la jornada ha estat que els i les joves es coneguessin entre si, potenciant així la cohesió del col·lectiu, cosa que també facilita el foment de la participació dins els centres educatius.

 

La jornada ha servit també perquè prenguin consciència de la importància dels seus càrrecs, com a delegats/des, sotsdelegats/des i consellers/es escolars, els seus drets i els seus deures i com fer-los efectius. Hi van treballar aspectes pràctics, com la comunicació, la responsabilitat, la presa de decisions, el treball en equip, la cooperació. Aquesta trobada és la primera activitat que s'ha dut a terme aquest curs en la implementació del Programa de Formació i Dinamització Estudiantil. Durant la resta del curs, i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, es convidaran als representants escolars a formacions i altres espais de trobada i reflexió per tal d'assolir els objectius del programa.

Enllaços relacionats

Comparteix aquest contingut