Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Esclat de gresca, alegria i originalitat en el Carnestoltes 2015

#Cultura
#Festes

16/2/2015

Palau-solità i Plegamans ha tornat a viure un Carnestoltes multitudinari i farcit d'originalitat, amb l'humor i l'alegria com a protagonistes principals. Ha estat aquest dissabte, 14 de febrer, quan han tingut lloc els diversos actes de la que ja és una de les festes que més públic atreuen. La Gran Rua de Carnestoltes ha estat l'eix central de la celebració, fent que els carrers del centre s'omplissin de centenars de persones que no volien perdre's l'espectacle.

 

"És un dia per passar-s'ho bé i tenim la sort de ser un poble molt i molt viu, amb moltes entitats i persones molt actives i molt participatives en totes les festes i actes culturals", explica Carme Sanz, Tinenta d'Alcaldia i regidora de Festes del consistori. Enguany s'ha mantingut el model de Concurs de Comparses que incentiva que els diversos grups facin coreografies dinàmiques amb música ben animada. "Aquesta modalitat ha tornat a funcionar molt i molt bé, contagiant les ganes de gresca i fent que la rua no s'aturi", afegeix Sanz.

 

A més a més dels espontanis disfressats que van unir-se a la rua, van desfilar pels carrers vuit comparses inscrites, si bé van ser set les que van participar al concurs, ja que una d'elles era la del Rei Carnestoltes i la seva comitiva. Entre totes elles van sumar 542 persones transformades en tota mena d'elements i personatges, des de floretes acolorides fins a meduses luminescents o pirates, entre molts altres. El jurat va puntuar les comparses valorant-les segons diversos criteris. Finalment, els premis van ser els següents:

 

  • Millor comparsa (450€): Perill a Can Cladellas, de l'Escola Can Cladellas
  • Comparsa més original (250€): Un mar de fantasia, de l'Escola Palau
  • Comparsa més animada i divertida (250€): La perla, de l'Escola Folch i Torres
  • Comparsa més elaborada (250€): Jardí de Can Cortès, del Casal de la Gent Gran
  • Menció del jurat (remolc i equip de so i electrogen): Las cervecitas especiales, d'Adispap

 

Els premis van ser anunciats pel Rei Carnestoltes, acompanyat de la regidora Carme Sanz i des del balcó de la Casa Consistorial, davant la multitud que omplia la plaça de la Vila. El Rei Carnestoltes va aprofitar el moment per declarar la República del Carnaval i anunciar els principis del nou règim. I així, fins a fer-se fosc i amb xocolatada inclosa, va anar extingint-se la primera part de la festa.

 

A les 11 de la nit va començar el Ball i Concurs de Disfresses, la segona part de la festa. La Sala Polivalent va omplir-se de gent que va ballar i s'ho va passar d'allò més bé fins a dos quarts de tres de la matinada. Les associacions de les Cabres i les Vaques van convocar entre els assistents el Concurs de Disfresses. El premi individual se'l va guanyar una dona vestida de Malèfica. El de grup se'l van endur tres joves caracteritzats del videojoc Minecraft.

 

L'Ajuntament ha comptat amb les associacions de les Cabres i les Vaques, el Taller de les Arts, el Casal de la Gent Gran i l'Esplai el Botó en l'organització del Carnestoltes 2015. No es va registrar cap incidència destacable ni durant la Rua de Carnestoltes ni en el Ball de Disfresses. Va funcionar com s'esperava, doncs, el dispositiu de seguretat organitzat per l'Ajuntament i format per la Policia Local, voluntaris de Protecció Civil i Creu Roja i professionals de seguretat privada. 

Torna



Comparteix aquest contingut