Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

Unes 25 dones s'informen sobre la menopausa en una xerrada molt interactiva

#Alcaldia
#Salut Pública
#Sanitat

Unes 25 dones van participar ahir al vespre d'una xerrada sobre la menopausa organitzada per l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i l'ASSIR Mollet-Palau (Unitat d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva). La xerrada va anar a càrrec de la llevadora M. Dolors Muñoz, professional que exerceix al CAP de la vila. Es va desenvolupar en un ambient de confiança i amb molta participació per part de les assistents.

 

Carmen Cabeza, Tinenta d'Alcaldia d'Acció Social i regidora de Sanitat i Salut Pública, va donar la benvinguda a totes les assistents i va agrair l'interès demostrat per Muñoz i el CAP per fer aquest acte. “Aquestes xerrades col·loqui són interessants perquè ens permeten fomentar la prevenció" va declarar Cabeza abans d'afegir: "Ens donen pautes de comportament per aprendre a conviure amb els diferents símptomes de la menopausa amb l’objectiu que cap d’ells ens limiti en la nostra vida quotidiana". També va acudir-hi l'Alcaldessa Teresa Padrós, qui va cloure l'acte animant les dones a seguir els consells exposats i a difondre'ls entre les dones del seu entorn.

 

Muñoz va començar la xerrada explicant l'etimologia de la paraula menopausa i fent un repàs històric sobre com les diferents civilitzacions han abordat els canvis que experimenten les dones en entrar en aquesta etapa de la maduresa. Tot seguit va establir la diferència entre la menopausa natural, que de mitjana s'esdevé entre els 40 i els 55 anys, i la induïda per problemes de salut. També va exposar els símptomes i canvis físics i metabòlics que afecten les dones en aquesta etapa. Va aconsellar acudir a ginecologia si sorgeixen dubtes o es pateixen molèsties severes. Com a mesures per minimitzar-les va recomanar l'exercici i una bona alimentació. Després de la xerrada es va obrir el torn de preguntes, en el que van intervenir moltes de les dones presents per aclarir dubtes i compartir experiències.

Enllaços relacionats

Comparteix aquest contingut