Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

L'Arxiu-Museu de la Fundació Folch i Torres obté el segell SICTED de qualitat turística

#Cultura
#Indústria, Comerç i Turisme
#Patrimoni
#Unica

Es tracta del primera institució o establiment del municipi que aconsegueix el distintiu

 

L'Arxiu-Museu de la Fundació Folch i Torres, que es troba ubicat al Castell de Plegamans, ha obtingut el distintiu SICTED (Sistema Integral de Calidad Turística en Destinos), promogut per l'Institut de Turisme d'Espanya (Turespaña) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Amb el reconeixement atorgat a l'Arxiu-Museu, Palau-solità i Plegamans entra per primer cop en aquesta llista dedicada a la qualitat turística, que distingeix museus i institucions però també empreses del sector turístic i l'hostaleria. SICTED es va implantar a la província de Barcelona fa 10 anys, amb els acords signats entre Turespaña, la FEMP, la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona.

 

Miquel Rovira, regidor de Comerç, Turisme i Cultura de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, ha acudit aquest matí al Castell de Plegamans per lliurar la distinció a Lluís Folch, director de la Fundació Folch i Torres. Aquest reconeixement està materialitzat en un diploma, dues plaques amb el segell de qualitat turística SICTED i una il·lustració artística. El regidor Rovira va recollir aquests distintius en nom de l'Arxiu-Museu i com a representant del municipi en l'acte '10 anys de compromís de qualitat turística. SICTED 2005-2015', que es va celebrar dimecres passat, 18 de febrer, a la Casa Llotja de Mar de Barcelona.

 

"Felicitem la Fundació Folch i Torres per aconseguir el distintiu i ser la primera institució o empresa del municipi en rebre'l", ha declarat Miquel Rovira després de fer entrega del reconeixement. "Des de l'Ajuntament estem molt contents perquè això col·loca el nostre poble en una llista de qualitat turística que pot atreure més visitants, cosa que comporta beneficis paral·lels, també per al comerç i la restauració del municipi", ha afegit Rovira, qui també ha ofert "tot el suport que pugui donar l'Ajuntament a la Fundació per renovar el distintiu cada any".

 

El director de la Fundació Folch i Torres, Lluís Folch, ha recordat el caràcter de millora permanent que té el distintiu SICTED: "No és definitiu, s'ha de renovar cada any. Implica, doncs, el compromís de mantenir la qualitat demostrada i continuar millorant-la". L'adhesió per obtenir-lo és voluntària. "Va ser una bona idea sol·licitar-ho –continua Folch-. No tant per aconseguir el títol en si, sinó perquè l'organització de SICTED fa el seguiment, examina regularment la qualitat que ofereixes i t'obliga a mantenir-la i millorar-la". I és que SICTED brinda a les empreses i institucions adherides un pla de formació, assistència tècnica, tallers col·lectius, grups de treball i avaluacions per contrastar els estàndards de qualitat. A més, inclou en el seu lloc web una llista de les empreses, institucions i serveis de l'Estat Espanyol que compten amb el distintiu, ordenades de forma territorial.

 

La Fundació Folch i Torres, que conté l'Arxiu-Museu, es pot visitar tots els diumenges i festius de 10 a 13h. Per visitar-la en dies feiners cal concertar visita. L'edifici on es troba, el Castell de Plegamans, gran casal gòtic dels segles XIV i XV, és un atractiu turístic per si mateix, pel seu valor arquitectònic, històric i paisatgístic. La Fundació Folch i Torres s'ocupa d'aplegar i conservar a l'Arxiu-Museu les obres i el material bibliogràfic dels cinc germans Folch i Torres: Manuel, Lluís, Josep Maria, Ignasi i Joaquim. També difon el coneixement de l'obra dels cinc germans, així com la seva acció en els camps de les lletres, les arts i la pedagogia. Alhora promou estudis i assaigs sobre els cinc germans i la seva obra i organitza actes culturals relacionats amb aquesta temàtica.

Comparteix aquest contingut