Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

Quaranta alumnes de l'Escola Can Cladellas visiten l'Ajuntament

#Alcaldia
#Ensenyament
#Espais Publics
#Unica

Els alumnes de 3r de primària de l'Escola Can Cladellas, 40 nens i nenes, han visitat aquest matí la Casa Consistorial, dins els cicles anuals que fan les escoles de la vila perquè els alumnes coneguin la institució. Els nens i nenes i les seves professores han realitzat la visita en dos torns. En ambdós casos, han tingut com a amfitrions i guies a l'Alcaldessa, Teresa Padrós, el Tinent d'Alcaldia d'Educació i Cultura, Joan Carles Tinoco, i a la Tinenta d'Alcaldia i regidora d'Espais Públics, Festes i Gent Gran, Carme Sanz.

 

A la Sala de Plens els alumnes han escoltat amb interès les explicacions sobre quines funcions fa l'Ajuntament, com s'organitza i com es governa. Joan Carles Tinoco els ha explicat l'origen històric de la vila, a finals del segle XVII i a partir de la unió de les dues parròquies originals, Palau-solità, d'una banda, i Plegamans, de l'altra.

 

Després han pres la paraula per fer tota mena de preguntes als representants del govern i per dir la seva sobre allò que els agrada i el que no del seu poble. Entre les coses negatives, han criticat la brutícia al carrer, especialment pel que fa als excrements de gossos i a l'abandonament d'escombraries. Pel que fa a allò que els agrada més, han destacat els boscos, els parcs i les escoles.

 

D'altra banda, han desplegat una bateria de preguntes, especialment dirigides a l'Alcaldessa. N'hi ha hagut de tota mena, de caire personal, sobre la seva infantesa, enfocades a la trajectòria professional i com a representant política i sobre els seus sentiments. També hi ha hagut temps per fer peticions. Un dels nens, per exemple, ha proposat un rocòdrom per fer escalada. "S'està estudiant –ha avançat l'Alcaldessa- però no està encara decidit perquè s'està analitzant el cost i com organitzar-ho perquè ningú s'hi faci mal".

 

Padrós ha expressat que una de les activitats amb les que més gaudeix com a Alcaldessa són, precisament, les visites de les escoles: "M'agrada molt que vingueu i feu tota mena de preguntes i comentaris perquè sou els més sincers". Quan ha respost una pregunta sobre els seus somnis ha declarat que "tothom s'entengui i no s'utilitzi la violència". Ha hagut de respondre també a què pot provocar-li tristesa com a Alcaldessa i ha assenyalat que "no sempre es pot aconseguir el que es vol fer; sovint ens arriben pocs diners dels governs de Madrid i de Barcelona per fer-ho".

 

Després de les preguntes, ambdós grups han culminat la visita coneixent diverses àrees del consistori. En concret, les dependències de l'àrea econòmica i administrativa, el despatx d'Alcaldia i la Sala del Comú. 

Comparteix aquest contingut