Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

Una multitud surt al carrer per gaudir de les Festes de Sant Isidre

#Cultura
#Festes

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la festivitat de Sant Isidre, que amb tota mena d'actes recorda la tradició agrària i pagesa de Palau-solità i Plegamans. El punt àlgid de les celebracions va ser diumenge al matí i al migdia. Va ser quan, sota un sol esplèndid i una calor estiuenca, van desfilar pels carrers de la vila diverses carrosses vistosament decorades, junt amb tractors actuals i d'època i cavalls i ponis tirant de carros o amb genets al llom.

 

Mireia Riera, del Patronat de Sant Isidre, va admetre en declaracions fetes a Ràdio Palau que enguany hi ha hagut menys carrosses decorades que en altres edicions, si bé "s'hi han afegit més cavalls i genets", va matisar. En total s'hi van aplegar 9 carrosses decorades, a més dels tractors, carros, genets i  èquids. També hi eren els Geganters i Grallers, que encapçalaven la comitiva. La rua va començar a la Zona de Vianants. Des d'aquí, els protagonistes de la rua anaven passant per davant l'església de Sant Genís, on els carros, les persones i els animals que s'acostaven al capellà rebien l'aigua beneïda. Les carrosses i tractors competien en un concurs per destacar les decoracions més aconseguides. Els premiats van ser:

 

Categoria Pagesia

1r premi: El jardí de l'avi

2n premi: Patronat de Sant Isidre

3r premi: Tractor del Jornet

 

Categoria Artística

1r premi: Termes Romanes de Caldes de Montbui

2n premi: Can Sanmartí de Caldes de Montbui

3r premi: Col·lecció de cotxes de bombers

Simpatia: Homenatge a Joan Casals, l'Avi del Barça, de la Penya Barcelonista

 

Categoria Escoles:

1r premi: Llegenda de Sant Jordi, Escola Marinada

2n premi: Gira-sols, de l'Escola Bressol Patufet

 

Un cop feta la rua per bona part del centre de la vila, tots els participants es van aplegar de nou a la plaça Onze de Setembre, que es va omplir per gaudir de la música del Grup Graller el Ramat i de la Cobla Nova Vallès, així com d'una ballada de sardanes i de les diverses actuacions de la Colla del Ball de Gitanes. La solidaritat va tenir també una part del protagonisme, ja que es va aprofitar la festa per vendre polseres en suport de la Candela, una nena que pateix càncer, i per aportar fons a la investigació contra aquesta malaltia. Tot plegat es va allargar fins a les dues de la tarda. Desenes de persones s'hi van quedar un cop acabades les actuacions per gaudir del dinar popular organitzat pel Patronat de Sant Isidre a la plaça de la Vila.

 

Si bé els moments àlgids van arribar a partir de la rua de diumenge al migdia, la festa va començar força abans. La jornada va començar de bon matí amb una bicicletada popular. Després, anaven agafant protagonisme les carrosses, amb la concentració de totes elles i les valoracions del jurat. Tots els participants van degustar una suculenta botifarrada per agafar forces abans de desfilar. El dissabte hi va haver també dos actes de les Festes de Sant Isidre. En primer lloc, una missa en honor del patró de la pagesia. Ja entrada la nit, l'Associació Teatral Farrigo-Farrago va oferir un divertit espectacle al públic congregat al Teatre de la Vila.

 

Les festes de Sant Isidre són organitzades cada any pel Patronat de Sant Isidre, amb la col·laboració de diverses entitats de la vila i de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. La Policia Local i els voluntaris de Protecció Civil i Creu Roja van vetllar durant tota la festa per la seguretat del públic i dels participants.

Comparteix aquest contingut