Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

Evacuació de la Casa Consistorial, Serveis Territorials i Serveis Socials per tres simulacres

#Unica

Aquest matí s'han realitzat tres simulacres consecutius en tres edificis de l'Ajuntament per revisar i entrenar els protocols d'evacuació i d'actuació davant d'una emergència. El primer edifici en ser evacuat ha estat la Casa Consistorial, poc després de les 10 del matí. En aquell moment només hi havia treballadors del propi Ajuntament, unes 20 persones. Després li ha tocat el torn als Serveis Territorials, on s'han evacuat també el personal tècnic, una vintena de persones. Per últim, s'ha fet el simulacre de Serveis Socials, on a més d'11 treballadores, hi havia 6 persones que estaven sent ateses. Una patrulla de la Policia Local ha acudit als tres simulacres en compliment de les funcions de rescat en aquestes situacions.

 

Els simulacres han estat organitzats per Xavier Capdevila, tècnic superior de riscos laborals de ICESE Prevenció, i un treballador de l'Ajuntament designat per a les tasques de prevenció. Segons Capdevila, ha estat positiva la ràpida reacció en els tres casos a l'hora d'evacuar els edificis. Si bé hi ha hagut celeritat en reaccionar i sortir dels edificis, s'ha trigat força en aplegar totes les persones als punts de reunió prefixats.

 

A la Casa Consistorial s'ha trigat 1 minut i 34 segons. A Serveis Territorials, 2 minuts i 16 segons, les persones de la planta baixa, i 2 minuts i 45 segons, les del primer pis. A Serveis Socials, 3 minuts i 22 segons, en part perquè hi ha hagut una certa confusió sobre quin era el punt de reunió. En dos dels casos s'ha trigat en recordar que cal trucar la Policia Local per avisar de l'emergència. La patrulla, però, un cop avisada, s'ha desplaçat amb celeritat fins a cadascun dels edificis, entrant a l'interior per comprovar que tothom havia sortit i atendre qualsevol situació de perill.

 

"Cal tornar a fer sessions formatives per recordar els protocols d'actuació", ha conclòs Capdevila després d'analitzar els tres simulacres. "Això serveix també per aclarir els dubtes que poden sorgir i subratllar les actuacions més importants", ha afegit el tècnic especialitzat. "Una emergència real pot sorgir qualsevol dia i pot estar motivada per causes molt diferents. Cal tenir molt clar com s'ha d'actuar", ha destacat Capdevila. També es vol millorar la coordinació entre els equips a l'hora d'actuar en una situació de risc i potenciar la conscienciació dels treballadors i treballadores designats com a responsables. Per últim, es proposarà instal·lar un sistema d'alarma als edificis que no en tenen, com Serveis Territorials i Serveis Socials.

 

Aquests simulacres es realitzen de forma periòdica als diversos equipaments del municipi. Al voltant del mes de maig es van fer a l'Espai Jove l'Escorxador, la Masia de Can Cortès i l'edifici de Promoció Econòmica.

Comparteix aquest contingut