Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

Prop d’una vintena de persones es formen en tècniques d’autoprotecció i suport vital

#Salut Pública
#Sanitat

La Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha organitzat un curs de tècniques d’autoprotecció i suport vital en el que han participat una vintena de persones del municipi.

 

“Aquests cursos formen part de la importància que donem en el nostre poble a actuar ràpid davant situacions complicades”, explica la regidora de Salut Pública, Carmen Cabeza. “Estem molt conscienciats amb aquests temes, per això Palau s’ha convertit en un municipi cardioprotegit i ara formem a les persones que vulguin per saber actuar davant situacions d’urgència i emergència”, afegeix.

 

El curs, que ha estat impartit per tres instructors del Consell Català de Ressusitació, ha constat d’una part teòrica, on s’ha parlat de la cultura de l’autoprotecció, les diferents situacions d’urgència que es poden viure o què és el suport vital bàsic, entre d’altres temes.

 

Però la part més interessant per a les persones assistents han estat les pràctiques, on han realitzat les tècniques de ressuscitació cardiopulmonar, la posició lateral de seguretat o com actuar en cas d’obstrucció de les vies respiratòries per un cos estrany.

 

Les places d’aquest curs eren limitades i la valoració positiva que han fet els assistents promourà que es facin noves edicions, segons expliquen des de la Regidoria de Salut Pública.

 

Comparteix aquest contingut