Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

L’Ajuntament lamenta la pèrdua de la senyora Maria Víctor, gran atleta dels anys 40 i 50

#Alcaldia
#Esports
#Unica

18/3/2016

El funeral tindrà lloc demà, dissabte 19 de març, a l’església de Santa Maria de Palau-solità

 

L’Ajuntament lamenta profundament la pèrdua de Maria Víctor Gil, ocorreguda ahir, 17 de març, al vespre. El consistori vol traslladar així el seu condol i el seu suport a familiars, amics i amigues. El funeral se celebrarà demà, 19 de març, a les 16.00h, a l’església de Santa Maria de Palau-solità. L’Ajuntament ha demanat als clubs esportius de la vila que facin un minut de silenci en els seus propers partits per homenatjar-la.

 

Maria Víctor, nascuda a Barcelona el 20 de desembre del 1926, era veïna de Palau-solità i Plegamans, població a la qual ha estat molt vinculada des de la seva joventut, i on era molt coneguda i estimada. De fet, el Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor duu el seu nom des de l’any 2002 en homenatge a les fites esportives que va aconseguir. Pel mateix motiu, la Cursa Popular Maria Víctor, la més important i multitudinària del municipi, es diu com aquesta gran atleta des que es va organitzar la primera de les 35 edicions celebrades fins al 2015. Se celebra cada any el diumenge de Festa Major. Maria Víctor va acudir a totes elles, fins a la del 2015, per fer la sortida d’honor i saludar els corredors i corredores.

 

Va ser una gran atleta catalana, imbatible els anys que va competir, durant la dècada dels anys 40 i principis dels 50 del segle passat. Membre de l’equip d’atletisme del RCD Espanyol de Barcelona, va guanyar cinc vegades la prestigiosa cursa Jean Bouin (entre el 1947 i 1951) i va ser campiona de Catalunya i Barcelona en Cross i en múltiples carreres més. La seva marca en els 800 metres no va ser superada per cap altra atleta fins 40 anys més tard, ostentant, doncs, el rècord durant tot aquest temps.

 

Va abandonar voluntàriament la carrera d’atleta en plenitud de facultats i havent estat preseleccionada per als Jocs Olímpics d’Hèlsinki 1952 per dedicar-se a la família. “Ho vaig deixar perquè em vaig casar i havia de cuidar de malalts”, declarava Maria Víctor en una recent entrevista, publicada a la contraportada del número d’octubre del 2015 del Butlletí Municipal.

 

Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, destaca de Maria Víctor que “era una persona molt entranyable, molt forta i molt lloable, molt fidel als seus valors i amb tanta vitalitat que encomanava les ganes de viure”. “Es feia estimar molt, li agradava molt relacionar-se amb la gent i conversar”, afegeix. “Tot i els problemes de mobilitat que últimament tenia no es va voler perdre ni una Cursa Maria Víctor”, destaca l’Alcaldessa.

 

Miquel Rovira, regidor d’Esports de l’Ajuntament, complementa aquesta afirmació de Padrós insistint en que “sempre volia ser-hi, a la cursa, encara que li costés caminar, i estar dreta a l’hora de lliurar els trofeus”. “La trobarem molt a faltar. El món de l’esport està de dol per aquesta per aquesta pèrdua” lamenta el regidor, qui considera que “Maria Víctor era un referent, estem molt agraïts per haver-la conegut i per la forma de ser que tenia; era una molt bona persona”.

Comparteix aquest contingut