Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

Festa popular per celebrar la Revetlla de Sant Joan

#Festes

L’Ajuntament demana que tothom segueixi els consells de seguretat per evitar accidents

 

L’Ajuntament i diverses entitats de la vila ja ho tenen tot a punt per celebrar demà, 23 de juny, la Revetlla de Sant Joan. “És una nit màgica, en la que tothom està convidat a passar-ho d’allò més bé. Això sí, amb responsabilitat perquè tot es desenvolupi sense incidències”, destaca Carme Sanz, Tinenta d’Alcaldia i regidora de Festes. Es pot consultar tota la informació relativa als actes de la festa i a les mesures de prevenció al web ‘Revetlla de Sant Joan – Programa i consells de seguretat’.

 

Per exemple, l’única foguera que es farà al municipi és la que ha organitzat l’Ajuntament a l’esplanada annexa al pavelló d’esports. Una de les raons és que s’exigeixen força requisits perquè es pugui concedir el permís. “Tothom pot acudir a la foguera de la vila, que és una part molt màgica de la festa”, destaca la regidora. “Estarà completament controlada –continua Sanz-. Hi haurà cisternes d’aigua a la zona per actuar ràpidament si hi ha algun problema, personal de Protecció Civil, la Policia Local...”. Així, a banda d’aquesta, no es pot encendre cap altra foguera en tot el terme municipal. La Policia Local i el voluntariat de Protecció Civil mantindrà durant tota la nit un dispositiu especial de seguretat per resoldre qualsevol emergència que pugui sorgir.

 

D’altra banda, el Sopar a la Fresca és ja una iniciativa consolidada d’aquesta festa. Les places disponibles –més de 500- van esgotar-se poc després d’obrir-se les inscripcions. “La plaça de la Vila se’ns ha quedat petita; no podem admetre més persones al sopar per raons de seguretat”, lamenta Carme Sanz, qui avança que de cara a l’any que ve “s’estudiarà fer un canvi d’ubicació per fer possible que hi pugui participar més gent". Malgrat que al sopar no s’hi pot afegir més gent, sí que serà obert a tothom el ball posterior que s’allargarà fins a la matinada.

 

A la mateixa plaça de la Vila no es podran llançar petards ni encendre altres productes pirotècnics, cosa que sí es podrà fer fora de l’àmbit del sopar. Cal també tenir en compte que aquest dijous 23 de juny s’avança l’horari de la recollida d’escombraries porta a porta. Cal deixar la bossa del rebuig abans de les 16.00h, que és quan els operaris començaran a dur-la a terme.

 

Pel que fa a les cercaviles amb correfoc, queda prohibit deixar vehicles estacionats en els carrers per on passaran, tal i com indica la senyalització provisional que s’hi ha instal·lat. Els carrers afectats són: Camí Reial, Padró, Barcelona, Dom Bosco i pg. de la Carrerada. Es recomana el veïnat de la zona a seguir els consells de seguretat en els correfocs.

 

Celebració

El programa d'actes per a la Revetlla  de Sant Joan és el següent:

 • Arribada de la Flama del Canigó
  A les 20.00h (aprox.), a Can Cortès.
 • Cercavila de la Flama del Canigó
  Tot seguit, des de Can Cortès i fins a la plaça de la Vila.
 • Lectura del missatge de la Flama del Canigó
  Tot seguit, a la plaça de la Vila.
 • Correfoc, cercavila i encesa de la Foguera de Sant Joan
  Tot seguit. Inici a la plaça de la Vila. Final i foguera: esplanada annexa al pavelló d’esports.
 • Sopar a la Fresca
  A les 22.30h, a la plaça de la Vila. Aforament complet. Els participants es porten el sopar. Es recomana l'ús de plats, coberts i gots reutilitzables per minimitzar els residus.
 • Ball amb l'Orquestra Titanium i discoteca mòbil
  A partir de les 23.30h, a la plaça de la Vila.

 

Comparteix aquest contingut