Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

S’obren les inscripcions ‘on-line’ per córrer en la 36a Cursa Maria Víctor

#Esports

 

Les inscripcions per participar en la 36a Cursa Maria Víctor s’obren per internet aquest 20 de juliol, a partir de les 00.00h. Hi pot participar qualsevol persona que tingui 5 o més anys d’edat. Es pot accedir a tota la informació i a l’enllaç per formalitzar la inscripció al web XXXVI Cursa Maria Víctor i VI Caminada Popular. Les inscripcions estan obertes per internet entre el 20 de juliol i el 21 d’agost, o fins que s’arribi al límit establert de participants. Si el 22 d’agost encara queden places lliures, s’obrirà un període per a inscripcions presencials, entre el 23 i el 25 d’agost, al pavelló d’esports.

 

La cursa se celebra el diumenge 28 d’agost, dins el marc de la Festa Major de Palau-solità i Plegamans, que enguany té lloc entre el 25 i el 29 d’agost. És una de les proves esportives del municipi que aplega més participants. La capacitat està limitada a 800 persones per raons de seguretat i d’organització. Té un recorregut de 6,8km que fa passar els corredors i corredores pel centre de la vila i per paratges agrícoles i forestals.

 

Aquest és el primer any en què Maria Víctor Gil, l’atleta que dóna nom a la cursa, no hi serà present, ja que va morir el passat 17 de març. “Volem homenatjar-la en aquesta edició. Per aquest motiu, lliurarem una samarreta esportiva a tots els participants amb la seva imatge i les fites més importants que va aconseguir com a atleta”, explica Miquel Rovira, regidor d’Esports de l’Ajuntament. “Inclou, a més, una frase seva, a mode d’eslògan, que va expressar en una entrevista. Anima a fer esport i denota el seu optimisme i l’energia que tenia”, afegeix el regidor. Maria Víctor va ostentar durant 40 anys el rècord en 800 metres, a més d’haver estat campiona de Catalunya i Barcelona en Cross i de la Cursa Jean Bouin en les cinc edicions en què va participar (1947-1951). Es va classificar per als Jocs Olímpics d’Hèlsinki 1952 però va renunciar-hi per dedicar-se a la família.

 

Aquesta samarreta commemorativa es lliurarà també a les persones que s’inscriguin a la VI Caminada Popular, que se celebra en paral·lel a la cursa, també el 28 d’agost. En aquest cas, però, les inscripcions només es poden fer de forma presencial, de 22 al 25 d’agost. El límit de persones que poden inscriure-s’hi està fixat en 540. “Hem augmentat 40 places respecte l’any passat perquè hi va haver força gent que se’n va quedar sense”, explica Rovira. L’Ajuntament no ha pogut ampliar més la xifra de participants per raons de seguretat i d’organització.

Comparteix aquest contingut