Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

Campanya de sancions contra l’estacionament indegut als carrers de Palau-solità i Plegamans

La iniciativa pretén que els conductors respectin els senyals d’aparcament prohibit per facilitar el pas als vianants i vehicles d’emergències.

 

La Policia Local posarà en marxa l’1 de desembre, una campanya de control i sancionadora contra l’estacionament indegut als carrers Palau-solità i Plegamans per conscienciar els conductors de la importància de respectar els senyals d’estacionament prohibit. L’objectiu és sensibilitzar els veïns i veïnes del municipi sobre com aparcar de forma cívica i sense entorpir la circulació de vianants i vehicles. 

L’alcaldessa  i regidora de Seguretat Ciutadana, Teresa Padrós, ha explicat que a Palau-solità i Plegamans “no és permissible deixar el vehicle a les voreres, als passos de vianants o al lloc reservat per a minusvàlids. Per això, s'han de respectar les normes col·lectives perquè l'ordre i la convivència a la vila sigui possible.”

L’aparcament inadequat provoca grans dificultats de desplaçament als vianants, especialment als que tenen mobilitat reduïda i persones d’edat avançada, i als vehicles d’emergències. Segons la Policia Local, últimament s’han rebut moltes queixes per situacions d’incivisme relacionades amb aquest problema.

Per tant, a partir de l’1 de desembre, els agents denunciaran i sancionaran els vehicles mal aparcats. La multa per estacionar sobre la vorera o no obeir el senyal vertical d’estacionament prohibit o una marca groga longitudinal contínua de prohibit aparcar, pot ser de entre 100 i 200 €. Les sancions s’imposaran a qualsevol lloc de la vila, a qualsevol hora del dia i de la nit i en qualsevol circumstància. Segons l’alcaldessa, “la prioritat és protegir el vianant dels excessos dels automobilistes incívics”.

Comparteix aquest contingut