Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

L’Ajuntament crea la Mesa Intersectorial de Salut per coordinar esforços de promoció i prevenció

#Sanitat

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha formalitzat aquesta setmana la creació de la Mesa de Coordinació Intersectorial de Salut com a part de l’Estratègia de Promoció de la Salut i la Prevenció, impulsada pel Ministeri de Sanitat i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. L’Ajuntament es va adherir a aquesta estratègia en el ple del mes d’abril amb l’objectiu d’integrar i coordinar els esforços de promoció i prevenció de la salut entre tots els nivells, sectors i actors implicats del municipi.

 

La Mesa de Coordinació Intersectorial de Salut està integrada per tècnics dels diferents sectors amb l’objectiu de concretar les accions a nivell municipal. Per part de l’Ajuntament, participen les àrees d’Educació, Joventut, Esports, Serveis Socials, Inserció laboral, Urbanisme, Transport i Via pública, Medi Ambient, Seguretat Municipal i Salut Pública. La Mesa compta també amb representants del CAP Palau, de l’Agència Catalana de Salut Pública (ASPCAT) i amb la representació d’una empresa externa contractada per l’Ajuntament que presta el servei d’Agent de Salut Jove.

 

Aquesta experiència té per objectiu “fer promoció de la salut i el benestar des d’un àmbit transversal, aconseguint una millora considerable de la qualitat de vida, especialment per a la gent gran”, va explicar l’alcaldessa, Teresa Padrós, als integrants de la Mesa durant la presentació que es va fer a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

 

La Mesa de Salut desenvoluparà, de forma progressiva, les intervencions dirigides a prevenir les malalties, lesions i la discapacitat, des de un abordatge integral i per entorns, amb un enfocament positiu i poblacional.

 

En una primera fase d’aquesta iniciativa es recolliran tots els recursos comunitaris amb l’objectiu de potenciar-los i donar-los a conèixer als veïns i veïnes de Palau-solità i Plegamans.

Comparteix aquest contingut