Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

El Ple extraordinari de desembre aprova definitivament el Pressupost Municipal per al 2017

28/12/2016

En la sessió extraordinària del Ple, celebrada ahir 27 de desembre, es va aprovar definitivament la proposta de pressupost municipal presentada per l’equip de govern per a l’any 2017. Abans, es va desestimar l’única al·legació presentada pel comitè d’empresa i els delegats de personal dels treballadors municipals de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, que es va fer durant el període d’exposició pública de l’expedient. 

L’executiu va desestimar l’al·legació i, per tant, el pressupost per al proper any va quedar aprovat definitivament. El govern va justificar-ne la desestimació per no respondre a cap dels supòsits inclosos a la norma com a possibles causes d’impugnació. La desestimació i l’aprovació del pressupost s’ha fet amb els 9 vots afirmatius de l’equip de govern (PSC i CiU i Ganemos Palau). ERC, ICV i els regidors no adscrits José Luis Heras i Miquel Truyols han emès 4 vots en contra, mentre s’hi han comptat 2 abstencions, les de C’s. El regidor de la CUP i la regidora del PP es van excusar i no van assistir al Ple.

L’oposició, en les seves intervencions, va demanar demorar l’aprovació definitiva del pressupost fins el proper ple del mes de gener per donar temps a debatre l’al·legació, però el regidor d’Economia, Marc Sanabria, va aclarir que no es pot discutir sobre unes peticions que no s’ajusten al que marca el Text Refós d’Hisendes Locals i que “la voluntat de l’equip de govern sempre és poder treballar des del primer dia de l’any el contingut del Pressupost, com s’ha fet fins ara”.

 

Negociació

L’equip de govern confirma que s’han fet reunions amb la mesa de negociació amb una periodicitat mensual. Reiteren que en aquestes trobades s’han debatut, entre d’altres temes, les retribucions salarials dels treballadors municipals, els horaris i les condicions de treball que permet la llei actual. Segons el govern local, les converses i la voluntat de diàleg sempre han existit i no s’han aturat mai “una altra cosa és que les reivindicacions del Comitè es situïn fora dels límits que pot assumir la nostra autonomia local de negociació”. Així, el govern insisteix que el que no es pot pretendre és que l’Ajuntament trenqui les normes.

El balanç global del pressupost aprovat ahir és de 16.841.617,88€ els ingressos i les despeses. Significa un augment del 0,36% respecte al pressupost del 2016. Es pot consultar la taula de resum del pressupost 2017, que alhora el compara amb el del 2016.

Torna



Comparteix aquest contingut