Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 d'agost

L’Ajuntament renova els lavabos del parc de l’Hostal del Fum

17 de gener de 2017L’Ajuntament acaba de finalitzar la renovació dels lavabos públics del parc de l’Hostal del Fum. “S’ha fet escollint materials i realitzant obres que dificulten que es destrossin amb actes vandàlics”, subratlla Luisa Fernández, Tinenta d’Alcaldia i regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental. “Estaven molt deteriorats, també pel que fa a la higiene, a causa del vandalisme. Cal fer una crida al civisme; això costa diners a la ciutadania”, afegeix.

 

En concret, la reparació i renovació d’aquests lavabos té un cost aproximat de 4.500€. S’han substituït les antigues tasses de vàter per unes de metàl·liques. Són els models més resistents que s’han trobat. També s’han eliminat les cisternes i s’han fet obres per tancar fins al sostre el mur que separa els dos lavabos –un per a homes i l’altre per a dones-. A més, s’han construït pilars d’obra per sostenir les piques, s’ha fet un nou arrebossat als murs interiors, s’han pintat parets i portes i s’han col·locat noves baranes per a persones amb mobilitat reduïda. Alhora s’han eliminat els poms de les portes i s’han desembussat els desguassos.

 

Els lavabos de l’Hostal del Fum estan oberts durant els caps de setmana. Per accedir-hi els dies laborables cal demanar al vigilant del parc que els obri. “No podem deixar-los sempre oberts precisament per minimitzar el vandalisme i assegurar unes condicions higièniques mínimes”, raona la regidora.

 

La renovació dels lavabos és la primera d’una sèrie d’actuacions de manteniment i millora del parc que s’han previst durant l’inici d’aquest any. En unes setmanes s’arranjaran els camins que donen accés als lavabos, amb una barreja de sauló i grava que dificulta que s’hi formi fang. Després es refaran els camins principals del parc, amb un paviment més resistent a l’erosió de l’aigua.Imatges relacionades

  • Vista exterior dels lavabos del parc de l'Hostal del Fum.

    Vista exterior dels lavabos del parc de l'Hostal del Fum.

  • Pica amb nous suports d'obra als lavabos del parc de l'Hostal del Fum.

    Pica amb nous suports d'obra als lavabos del parc de l'Hostal del Fum.

  • Nova tassa en un dels lavabos del parc de l'Hostal del Fum.

    Nova tassa en un dels lavabos del parc de l'Hostal del Fum.