Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Aquest dimecres s’obren les inscripcions del Concurs de Comparses del Carnestoltes 2017

#Cultura
#Festes

6/2/2017

La Rua i els demés actes del Carnaval 2017 se celebren el dissabte 25 de febrer

 

Aquest dimecres, 8 de febrer, s’obre el període d’inscripcions per participar al Concurs de Comparses 2017. El termini per fer-ho s’acaba el 22 de febrer. Cal formalitzar-les a Can Cortès. De dilluns a divendres, de 10 a 21h. Dissabtes, de 10 a 14h. Es poden consultar les bases i tota la informació relacionada amb el Carnaval a:

 

Carme Sanz, Tinenta d’Alcaldia i regidora de Festes, relata els canvis més significatius en les bases del concurs: “Aquest any, el nombre mínim de persones que ha de tenir cada comparsa és 10, quan fins ara s’exigien 15”. La regidora explica que s’ha reduït el mínim perquè més gent pugui participar del concurs. Un altre canvi important és el fet que “cada comparsa ha d’indicar la música que utilitzarà en la coreografia, de forma lliure”, comenta Sanz. La diferència rau en el fet que en els anys anteriors les comparses havien d’escollir entre els temes inclosos en una llista tancada.

 

Els premis són un altre apartat en què s’han fet modificacions. Enguany s’establiran els següents:

 

  • 1r Premi: 450€.
  • 2n Premi: 300€.
  • 3r Premi: 250€.
  • 4t Premi: 200€.
  • Premi Menció del Jurat: Remolc amb equip de so i electrogen per al 2018.

Aquests substitueixen els de l’any passat, que establia el premi a la Millor Comparsa, dotat amb 450€ i tres més de temàtics, tots ells dotats amb 250€: Comparsa més original, Comparsa més animada i divertida i Comparsa més elaborada. Desapareixen, doncs, les esmentades categories si bé es manté el premi Menció del Jurat.

 

Ja entrant al detall de les bases, hi ha novetats també en els criteris amb els que el jurat valorarà les comparses. Desapareixen, per exemple, els punts que s’atorgaven per tenir més membres a la comparsa. “D’aquesta manera, augmenta de valor l’originalitat, el vestuari, les coreografies... i no tant el nombre de persones que formin el grup”, raona la regidora.

 

Torna



Comparteix aquest contingut