Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

La Fundació CASSA lliura els premis del Concurs de Dibuix

Cinc alumnes i una escola de la vila s’han endut diversos premis

 

Ariadna Méndez Homs, de l’Escola Palau, ha estat la guanyadora del Concurs de Dibuix de CASSA, empresa concessionària del servei de subministrament d'aigua potable a Palau-solità i Plegamans. El segon premi ha estat per a César Sánchez Toral, de l’Escola Folch i Torres. El jurat ha atorgat també 3 accèssits, per a Marta Acosta Martín, de l’Escola Folch i Torres; Albert Clemente Farrés, de l’Escola Palau; i Mireia Sala Rebolo de l’Escola Palau. El primer premi ha guanyat una bicicleta i el segon, un patinet. Els accèssits s’han emportat uns altaveus bluetooth. L’escola del primer premi, Escola Palau, també ha rebut un val per a material escolar de 150 euros. I tots els finalistes, un detall sorpresa.

L’acte de lliurament de premis va tenir lloc el 22 de febrer a l’Auditori de Can Cortès, amb la presència de Josep M. Manyosa, director de concessions de CASSA, i de la 1a Tinenta d’Alcalde i regidora d’Educació, Carmen Cabeza. La regidora va recordar "la necessitat de promoure la conscienciació sobre el fet que l'aigua és un bé preuat. Per això és tan important  la tasca educativa de tenir cura dels recursos”

Aquesta és la 17a edició dels premis a Palau-solità i Plegamans. És la iniciativa que posa el punt i final al programa educatiu que porta a terme de manera gratuïta a les escoles del municipi: l’EDUCASSA. Durant tot el curs escolar, més de 150 estudiants del municipi han participat en una de les tres activitats incloses al programa: ‘On és l’aigua?’ (de 3 a 5 anys), activitat experimental i lúdica que descobreix als nens i nenes els diferents llocs on podem trobar l'aigua a la natura i la importància que aquesta té per a la vida quotidiana; ‘Dins l’aigua’ (de 6 a 9 anys), joc de simulació col·lectiu per part dels alumnes sobre l'aigua i la seva gestió municipal; i ‘El recorregut de l’aigua: des del lavabo fins al riu’ (de 10 a 14 anys), que inclou una visita a la planta depuradora d’aigües residuals de Sabadell Riu Ripoll i es porta a terme l’activitat experimental ‘El laboratori d’EDUCASSA’. Són precisament els alumnes assistents a aquesta última activitat els que poden participar al Concurs de Dibuix.

El Concurs de Dibuix CASSA és una de les iniciatives de conscienciació mediambiental més arrelades en els municipis vallesans on CASSA gestiona el servei municipal d’aigües i que, des de fa 30 anys, es convoca en el marc del programa educatiu de la companyia d’aigües: l’EDUCASSA. Enguany, hi han participat una cinquantena d’escoles de Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda, Parets del Vallès, Palau-solità i Plegamans i Sant Quirze del Vallès.

Comparteix aquest contingut