Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

La cultura popular protagonitza les festes de Sant Isidre

#Cultura
#Festes

Palau-solità i Plegamans ha tornat a viure aquest cap de setmana la celebració de Sant Isidre, la festa que més arrela el municipi en la seva història, fortament lligada a la pagesia.

 

Les actuacions de cultura popular, dutes a terme per entitats de la vila, han estat enguany l’epicentre de la festa, omplint de gom a gom la plaça Onze de Setembre el diumenge al migdia. Va acollir una ballada de sardanes, organitzada per l’Agrupació Sardanista i amb la música de la Cobla Nova Vallès, un petit concert del Grup Graller el Ramat, i una espectacular actuació dels tres grups –petits, mitjans i grans- de les Colles del Ball de Gitanes, que cada cop apleguen més dansaires.

 

L’Alcaldessa, Teresa Padrós, qualifica de “magnífiques” les actuacions a plaça i “la renovació de les entitats”. “Mantenen la tradició però innovant i integrant noves incorporacions”, amplia Padrós afegint que “cal felicitar-les per saber treballar plegades, fent que el poble estigui tan viu”.

 

Jordi Pujol, regidor de Cultura, s’expressa en els mateixos termes: “Les actuacions de cultura popular han estat genials, amb molta gent i expectació”. Amb tot, tant des de l’Ajuntament com des de l’entitat organitzadora, el Patronat de Sant Isidre, es coincideix en el fet de repensar el concurs i la desfilada de carrosses. “Hi ha molta qualitat però de debatre idees per incentivar-ho i aconseguir que n’hi hagi més”, se sincerava Pujol. Mireia Riera, del Patronat de Sant Isidre, feia la mateixa reflexió en declaracions a Ràdio Palau: “És una festa molt maca, però hem de pensar canvis de cara a l’any que ve perquè hi hagi més carrosses i llueixi més”.

 

Tot i que la intenció és potenciar el nombre de carrosses participants, la rua amb aquests elements, junt amb carros, cavalls, tractors i els Geganters i Grallers, continua sent un dels atractius més vistosos de la festa. Va tenir lloc el diumenge al matí, abans de les actuacions a plaça. I això no és tot, ja que la celebració va començar la tarda de dissabte, amb una missa en honor de Sant Isidre i una representació teatral de Farrigo Farrago.

 

Les carrosses, com cada any, van participar en un concurs en què es valoren aspectes com la decoració o la simpatia. Totes elles van rebre un obsequi. En total van desfilar-hi set, a més a més dels cavalls i els gegants de la vila. Són les següents:

  • El pati de Can Boada
  • El canyer de Can Clapés
  • Tractor antic
  • Maqueta de Can Seixanta (Associació Pessebrista)
  • La cuina de la Dona (Associació Dones per les Dones)
  • 30 anys sembrant (Penya Barcelonista)
  • Superherois de la Natura (Escola Marinada)

Comparteix aquest contingut