Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

Caminada i debat ciutadà per repensar el tram palauenc de la riera de Caldes

#Medi Natural

El projecte ‘Viu la riera!’ convida la ciutadania a una jornada participativa que té lloc el diumenge 4 de juny

 

El projecte ‘Viu la riera!’ convida totes les persones que ho vulguin a participar de la caminada i el debat ciutadà que s’organitza el proper diumenge 4 de juny, de 10.00 a 13.30h. Per participar de la jornada cal inscriure’s prèviament a www.viulariera.org.

 

El programa de la jornada participativa és el següent:

 

  • Benvinguda (10.00h, Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor)
  • Exploració dels Mapes d’Opinió Ciutadana
  • Caminada i debat pels àmbits d’interès ciutadà
  • Refrigeri
  • Cloenda de la jornada (13.30h)

En definitiva, un dels temes centrals de la jornada serà l’anàlisi i el debat sobre les propostes que la ciutadania ha introduït al Mapa d’Opinió Ciutadana. La recollida de propostes continua oberta, per la qual cosa tothom pot fer aportacions a través del web de ‘Viu la Riera’. El debat que s’iniciarà en la jornada ‘Repensem la riera’ servirà de base per a la presa de decisions sobre accions de millora a la riera de Caldes i els seus entorns.

 

A finals d’abril, i pel que fa als Mapes d’Opinió Ciutadana, en total s’han introduït 1873 opinions sobre 378 indrets dels entorns de la riera, amb un 57% d’opinions positives, un 21% de negatives i un 22% restant per a proposar-hi millores. En el cas de Palau-solità i Plegamans, s’han registrat 451 opinions, 259 de les quals per indicar llocs que agraden, 109 per indicar llocs que no agraden i 83 per proposar millores.

 

Durant la sessió es podrà explorar en detall la informació associada a cada opinió com a pas previ per iniciar el debat ciutadà per a la millora de la riera. Per fer-ho, es combinarà el treball en grup amb recorreguts pels àmbits d’interès detectats per tal de compartir coneixements i enriquir punts de vista sobre millores idònies i coherents per l’entorn de la riera.

 

El projecte ‘Viu la riera!’ organitza tallers de participació a quatre dels municipis que travessa la riera de Caldes: la Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Caldes de Montbui. El grup de recerca RIL, Regeneració de Territoris Intermedis, format per investigadors de l’ESARQ-School of Architecture de UIC Barcelona, juntament amb investigadors de l’Institut de Medi Ambient (IMA) de la Universitat de Girona, duen a terme el projecte i organitzen aquesta sessió participativa.

 

Viu la riera! compta amb el suport de RecerCaixa, un programa impulsat per l’Obra Social “la Caixa”. Hi col·laboren l’ACUP (Associació Catalana d’Universitats Públiques) i la FECYT (Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri d’Economia i Competitivitat).

Enllaços relacionats

Comparteix aquest contingut