Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

Palau-solità i Plegamans dóna 38 tones de roba usada a Humana per a dotar-les d’una finalitat social

La reutilització i reciclatge de la roba recollida evita l’emissió de 121 tones de CO2, en no ser enviades a un abocador per a incineració

 

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, ha recollit 38.191 kg de roba usada a Palau-solità i Plegamans durant el primer semestre de l’any. Aquesta xifra confirma la tendència a l’alça de la reutilització del residu tèxtil, la fracció recollida selectivament amb més potencial d’aprofitament, per sobre del vidre, el paper o el plàstic. Les donacions a Palau-solità i Plegamans representen un augment del 12,81% respecte el mateix període de l’any anterior (33.853 kg).

 

Humana hi té instal·lats 18 contenidors on els ciutadans dipositen la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen i als quals Humana dóna una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus sòlids urbans. La Fundació treballa dia a dia per a què la recollida selectiva de roba usada i la seva preparació per a la reutilització es consolidin com a part fonamental de la gestió de residus.

 

Segons la regidora de Medi Ambient i Gestió Ambiental, Luisa Fernández, “a més de recuperar les peces, evitem el seu dipòsit en un abocador contribuint a la reducció de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle. Cada kg de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l’emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea”.  Les 38,1 tones recollides al primer semestre a Palau-solità i Plegamans representen un estalvi de 121 tones de CO2 a l’atmosfera.

 

A Catalunya, l’entitat sense ànim de lucre ha recollit 2.430 tones de gener a juny, un 4,58% més que al mateix període de l’any anterior (2.324 tones).

Des d’Humana Catalunya s’afirma: “Cada cop que reciclem i reutilitzem contribuïm a protegir el medi ambient. Promovem l’economia circular, reduïm les emissions de gasos d’efecte hivernacle que agreugen el canvi climàtic i generem llocs de treball. Tot això és possible gràcies a l’esforç que ajuntaments, empreses i entitats com la nostra fan per dotar a la roba d’una finalitat social i impulsar projectes socials”.

 

30 anys reutilitzant roba

Humana Fundación Pueblo para Pueblo va ser pionera a Catalunya en la recollida i preparació per a la reutilització de roba usada: va iniciar-ne l’activitat a l’agost de 1987 amb contenidors de fusta, substituïts posteriorment pels actual metàl·lics que garanteixen alts de nivells d’usabilitat i seguretat. En 30 anys de recollida selectiva, la solidaritat de la població ha permès recuperar 276.144 tones de roba a Espanya, l’equivalent a omplir més de quatre vegades el Camp Nou. Són peces que majoritàriament estaven en bon estat i Humana n’ha pogut allargar la vida útil per a donar-les una finalitat social i promoure al país la protecció del medi ambient.

Enllaços relacionats

Comparteix aquest contingut