Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

Gran cavalcada dels Reis Mags d’Orient aquest divendres a les 18h

#Festes

Després de saludar els nens i nenes des de l’Ajuntament, pujaran a les carrosses per fer el recorregut tradicional fins a Can Cortès

 

Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar, els Reis Mags d’Orient, arribaran a Palau-solità i Plegamans aquest divendres, 5 de gener, poc abans de les 6 de la tarda. És l’hora en què sortiran al balcó de la Casa Consistorial per saludar tots els nens i nenes que hagin acudit a la plaça de la Vila per veure’ls i gaudir de les sorpreses que hi haurà. L’Alcaldessa, Teresa Padrós, aprofitarà la visita dels Reis a l’Ajuntament per donar-los la clau màgica que obre totes les cases del municipi.

 

La plaça de la Vila serà, doncs, el punt d’inici de la Gran Cavalcada, que enguany compta amb una vintena d’elements i amb novetats, tant pel que fa als guarniments de les carrosses com a la participació de més entitats de la vila. Com cada any, finalitzarà a la Masia de Can Cortès, on tindrà lloc la tradicional Nit de Reis.

 

Allà els nens i nenes podran saludar a Melcior, Gaspar i Baltasar i donar-los en mà les seves cartes. També hi haurà brou calent i botifarrada per a tothom. Unes 500 persones -en gran part, membres d’entitats-, col·laboren amb els Reis Mags per fer possible la Gran Cavalcada. Aquest any s'instal·laran uns lavabos portàtils a l'exterior de la masia.

 

Entre la plaça de la Vila i Can Cortès, la Gran Cavalcada farà el següent recorregut:  Carrer Padró > Carrer Barcelona > Carrer i plaça Folch i Torres > Avinguda Diagonal > Carrer Camí de Can Pavana > Passeig de la Carrerada > Avinguda Catalunya > Carrer Can Cortès > Carrer Camí Reial (final: Can Cortès).

 

 

Queda prohibit que hi hagi vehicles aparcats en aquests carrers a partir de les 14.00h del 5 de gener i fins que acabi la cavalcada, tal i com indica la senyalització excepcional. Es recomana que les persones que hi acudeixin en vehicle utilitzin l’aparcament del pavelló d’esports.

 

Seguretat

Carme Sanz, Tinenta d’Alcaldia i regidora de Festes, anuncia i sorpreses i novetats i anima tothom a gaudir “d’una nit màgica, plena d’il·lusió i d’alegria”. Ara bé, avança que enguany s’augmentarà el nombre de tanques i altres elements per millorar la seguretat.

 

Sanz insisteix en què tothom respecti les normes: “Sobretot, ningú s’ha d’acostar a les carrosses ni ocupar la calçada per recollir caramels. No es pot fer i és molt perillós”. Fa un prec als familiars de nenes i nenes: “Els adults han d’impedir que els infants s’acostin a les carrosses. No cal arriscar-se, hi haurà caramels per a tothom”. El dispositiu de seguretat coordinat per la Policia Local comptarà amb diversos agents d’aquest cos, el voluntariat de Protecció Civil i una ambulància amb tècnics d’emergència.

 

Normes i consells de seguretat

  • Manteniu els nens i nenes lluny de les carrosses. Impediu sobretot que baixin a la calçada per recollir caramels.
  • Eviteu que els infants s’enfilin a tanques o altres elements.
  • Col·loca una polsera identificativa als nens i nenes amb el seu nom i el número de telèfon d’un familiar.
  • Si aneu en grup, acordeu un punt de trobada per si us separeu.
  • Porta la documentació a sobre.
  • Vés amb roba i calçat còmodes i adequats a la climatologia.
  • Consulta abans d’anar-hi la informació oficial: horari, recorregut...
  • Localitza les vies d’evacuació.
  • Segueix les indicacions de l’organització i dels cossos de seguretat.

Documentació adjunta

Comparteix aquest contingut