Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

Palau-solità i Plegamans alça la veu a favor de les reivindicacions feministes

#Alcaldia
#Igualtat

Desenes de persones han acudit aquest migdia a l’acte institucional que s’ha celebrat a la plaça de la Vila per donar suport a les reivindicacions feministes en pro de la igualtat efectiva entre homes i dones. Avui, 8 de març, Dia Internacional de les Dones, és la jornada central de mobilitzacions per la igualtat, però els actes que s’organitzen a Palau-solità i Plegamans s’estenen durant uns dies més. Es poden consultar a:

A banda dels actes que hi apareixen, l’Ajuntament organitzarà properament una exposició sobre les dones i l’esport, en dates que encara s’han de confirmar. En paral·lel, i també de forma complementària al programa publicat, el comitè d’empresa de l’Ajuntament ha organitzat avui diverses activitats feministes. Per exemple, s’han projectat uns vídeos sobre la història del moviment feminista, s’ha convidat tothom a escriure missatges en pro de la igualtat efectiva i s’ha instal·lat un ‘photocall’ amb motius feministes.

 

De fet, bona part dels treballadors i treballadores municipals han secundat avui la vaga feminista convocada avui a l’Estat Espanyol, si bé s’han decretat serveis mínims que han funcionat sense incidències. El propi Ajuntament ha fet oficial el seu suport com a institució a les mobilitzacions i reivindicacions feministes del 8 de març, tal i com es va aprovar al Ple Municipal del 22 de febrer.

 

Manifest i acte institucional

En l’acte institucional del 8 de març, dues esportistes del municipi han estat les encarregades de llegir el manifest unitari del Dia Internacional de les Dones, consensuat per la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis.

 

Es tracta de Berta Busquets i Daniela Membreño, jugadores de l’Hoquei Club Palau de Plegamans. Són membres de l’equip OK Lliga d’hoquei patins femení, que ha aconseguit els èxits més rellevants assolits mai per l’esport del municipi, havent-se proclamat campió d’Espanya i un competidor habitual a l’Eurolliga, entre altres fites.

 

“Volem una societat igualitària, justa, rica, equilibrada, amb el foment del talent com un dels eixos de creixement i generació de riquesa. Volem el mateix sou per la mateixa feina, que moviments com ‘#MeToo’ no hagin de reaparèixer perquè hi ha persones que s’atreveixen a demanar favors sexuals a canvi de feina”, reivindicava el manifest llegit per les esportistes. A més, el text denunciava les violències contra les dones, la desigualtat salarial i la passivitat o inacció de determinats agents, reclamant normes específiques i sancions per evitar que les desigualtats continuïn perpetuant-se. També anunciava el suport del municipalisme a la Vaga Feminista celebrada avui.


Teresa Padrós
, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, ha pres la paraula abans que Busquets i Membreño, de les quals ha destacat que són un exemple de les coses que es poden aconseguir “amb treball i tenacitat”. Padrós ha subratllat els petits canvis que tothom pot fer en el seu dia a dia per assolir la igualtat entre homes i dones: “Així és com canviarem els models, a casa nostra, a les escoles, a tota la societat”. L’Alcaldessa ha destacat alhora la importància d’educar els nens i nenes amb valors d’igualtat, tant en l’àmbit familiar com en l’escolar.

 

Luisa Fernández, Tinenta d’Alcaldia i regidora d’Igualtat, al seu torn, ha convidat tothom a fer un exercici d’imaginació, presentant una situació quotidiana en què cal portar un fill al metge en un dia laborable: “Quan la majoria imagina de forma automàtica que qui perd el matí de feina per encarregar-se’n és la mare, una dona, és que encara hem de lluitar per la igualtat”. Fernández també ha lloat l’exemple de les dues jugadores d’hoquei palauenques: “Són molt bones i guanyen i això fa que les nenes i altres noies vulguin fer esport”, ha resumit alhora que ha destacat que Palau-solità i Plegamans “té un nivell impressionant en l’esport base femení”, referint-se a altres disciplines més enllà de l’hoquei patins.

 

L’acte d’aquest matí s’ha completat amb l’actuació de Sara Evans i Paulí Peña, alumna i professor de l’Escola Municipal de Música, que han interpretat diverses peces amb flauta travessera i teclat, respectivament. També hi ha participat l’alumnat del PFI, elaborant motius decoratius i feministes, així com les monitores i les persones que fan salut amb les Activitats Esportives Municipals, animant tothom amb una coreografia que han realitzat a la mateixa plaça.

Comparteix aquest contingut